Novotný: Výstavba novej nemocnice je ďalší zo snov Smeru

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 15:26 • 2 min
Novotný: Výstavba novej nemocnice je ďalší zo snov Smeru

BRATISLAVA - Strana Smer-SD v tomto funkčnom období v zdravotníctve podľa poslanca Národnej rady SR Viliama Novotného (SDKÚ-DS) sníva.

slovakia

left justify in out

Po elektronizácii zdravotníctva či jednej štátnej poisťovni má byť ďalším snom výstavba novej nemocnice v Bratislave. Štúdiu uskutočniteľnosti dnes schválila vláda, čím sa projekt posunul do realizačnej fázy. Novotný tvrdí, že nad materiálom visí viacej otáznikov než faktov, aby bolo možné zhodnotiť, ako sa bude projekt realizovať. Vyjadril však potešenie, že vláda Roberta Fica (Smer-SD) pochopila, to, čo SDKÚ-DS tvrdí niekoľko rokov, a to, že dostavba rozostavanej nemocnice Rázsochy je nezmysel. Potvrdiť sa to malo aj dnes. Zároveň poukázal na to, že novú modernú nemocnicu potrebuje nielen Bratislava, ale aj regióny.

 

Projekt výstavby novej nemocnice však Novotný považuje za veľký sen Smeru-SD. Podotkol, že nemocnica sa má postaviť za budúcej, a nie súčasnej vlády. Pýta sa tiež, ako chce štát zabezpečiť financovanie nemocnice, keď v súčasnosti štátne koncové nemocnice nedokážu vyrovnane hospodáriť s platbami od zdravotných poisťovní. Pripomína, že nová nemocnica by pritom mala zvládnuť splácať aj vložené investície súkromnému investorovi.

 

Poslanec sa zároveň pozastavil nad tým, že nemocnicu by mal prevádzkovať ten, kto ju postaví, s čím on sám nemá problém, považuje to však za veľký ideologický kotrmelec. Skonštatoval, že Smer-SD sa bránil súkromnému kapitálu v zdravotníctve, pričom odmietal zmenu nemocníc na akciové spoločnosti, čo vnímal ako cestu k privatizácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies