Novotný: Výmena vedenia v SDKÚ-DS je aktuálna téma, Fedor končí

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 14:38 • 2 min
Novotný: Výmena vedenia v SDKÚ-DS je aktuálna téma, Fedor končí

BRATISLAVA - Výmena vedenia vrátane predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša je aktuálnou straníckou témou. Pre TASR to dnes povedal podpredseda strany Viliam Novotný, ktorý zároveň potvrdil, že podpredsedníckeho postu sa vzdáva Martin Fedor. Či dôjde aj k ďalším pohybom, zatiaľ nevie.

slovakia

left justify in out

"Priznávam, že pred eurovoľbami sa začala aj diskusia o mimoriadnom Kongrese. O tom, či vedenie, ktoré vedie stranu dva roky, či to robí dobre. Ja to vnímam skôr tak, že preferencie strany sa pohybujú okolo šesť až osem percent a určitá nervozita v strane existuje. Možno sa od nového vedenia čakalo viac, ja osobne som čakal viac," povedal Novotný s tým, že on sám má výhrady voči tomu, ako Frešo stranu vedie. "SDKÚ-DS nevyužila potenciál, ktorý mala po zmene vedenia. Aj ponuka, ktorú dávame voličom, je stereotypná, prijal by som živšiu politiku zo strany SDKÚ-DS," tvrdí.
     

Kto nahradí vo funkcii Fedora, zatiaľ nevie. "Buď budeme traja podpredsedovia, alebo ak sa uskutoční mimoriadny kongres, sa dovolí štvrtý," avizoval. Na otázku, či si vie vo vedení strany predstaviť Ivana Mikloša, odvetil, že Mikloš o to záujem nemá, preto s ním nepočíta. Informácie o Ondrejovi Matejovi, ktorý nevylúčil, že by sa o najvyšší stranícky post uchádzal, Novotný nemá. "Sú nejaké mená, o ktorých sa diskutuje, ale najskôr musí byť zvolaný Kongres," upozornil.
     

Novotný, ktorý už v minulosti na predsedu SDKÚ-DS kandidoval, si tento pokus zopakovať nechce. "Som predseda SDKÚ-DS v Košickom kraji, predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií, predsedníckych funkcií mi nateraz stačí," uistil.
     

O eurovoľbách, ale aj v situácii v strane bude v stredu (28.5.) rokovať stranícke Prezídium. "Určite nás neminie ani Ústredná rada, lebo máme otvorenú zmenu stanov, máme otvorenú programovú ponuku. V polčase by sme radi modifikovali náš program," dodal Novotný.
     

Exposlanec NR SR za SDKÚ-DS Ondrej Matej dnes nevylúčil, že by mohol kandidovať na post predsedu strany. "Zaujímavá myšlienka, budem sa ňou zapodievať," reagoval na poznámku, že aj jeho meno sa spomína v súvislosti s výmenou predsedu strany Freša.
     

O výmene predsedu Pavla Freša sa hovorí v kuloároch, mal by k tomu vraj byť aj mimoriadny Kongres. Viacerým sa zdá, že Frešo stranu nezvláda, venuje sa prevažne Bratislavskému kraju, ktorému šéfuje.
     

SDKÚ-DS prešla naposledy personálnymi zmenami vlani v decembri, keď odišla Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý a Magdaléna Vášáryová. Ako dôvody uviedli nejasnosť postojov strany, stratu obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia. Beblavý tiež strane vyčítal, že jej najväčším cieľom aj výsledkom je udržanie si postu predsedu samosprávneho kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies