Novotný považuje Žitňanskú a Beblavého za karieristov

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 11:36 • 2 min
Novotný považuje Žitňanskú a Beblavého za karieristov

BRATISLAVA – Odchody rôznych špekulantov, karieristov a nespokojencov nielen z politických strán priamo v parlamente, ale aj z ich regionálnych štruktúr, vytváranie rôznych dvojíc či skupiniek prospieva a pomáha hlavne Smeru-SD a Robertovi Ficovi.

slovakia

left justify in out

"Ale neprospieva to stredopravým politickým stranám," vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný.

Na otázku, či za špekulantov považuje aj Luciu Žitňanskú a Miroslava Beblavého, ktorí vo februári rozbehli svoj projekt Tvoríme Slovensko, reagoval, že v ich prípade ide skôr o nespokojencov a karieristov.

Ako pripomenul, zatiaľ z SDKÚ-DS neodišli, pričom predpokladá, že sa celá situácia vyrieši vo veľmi krátkom čase na Prezídiu strany. Novotný je zvedavý, či chcú daný projekt realizovať v rámci SDKÚ-DS alebo mimo nej, ale zaujíma ho aj to, či pomôže stredopravým stranám alebo im bude skôr škodiť. "Chcem na to jasné odpovede a potom jasné stanovisko Prezídia, ako ďalej v spolupráci s nimi," podčiarkol.

Podpredseda KDH Ján Hudacký vidí za odchodom ľudí podľahnutie emóciám, ako aj politickej objednávke určitých skupín, ktorí sa cez svoje sny, vízie či Alfy chcú presadiť cez príliš veľké ambície ako lídri Slovenska.

V ich programe však podľa neho nie je okrem lietania v ružových oblakoch žiadna zmienka o hodnotách, ktoré sa týkajú ochrany rodiny a života. "V KDH si situáciu vyriešime konsolidáciou, budeme získavať voličov aj percentá," avizoval. Nemyslí si, že by im občianske združenie Alfa, ktoré založil Radoslav Procházka, alebo Nová väčšina Daniela Lipšica a Jany Žitňanskej zobrali voličov. Zároveň potvrdil, že z KDH sa už neplánuje nikto odísť.

Rovnako to je v prípade Mosta-Híd, ktorého rady sa nechystá opustiť žiadny člen. Deklaroval to jeho podpredseda Ivan Švejna. Podčiarkol, že ich strana je jednotná, stabilná a dôveryhodná. Odchody z ostatných opozičných subjektov hodnotiť nechcel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies