Novotný: Počkáme do komunálnych volieb, potom chceme Ústrednú radu SDKÚ-DS

NETKY.SK • 20 Október 2014, 13:47 • 2 min
Novotný: Počkáme do komunálnych volieb, potom chceme Ústrednú radu SDKÚ-DS

BRATISLAVA - Skutočnosť, že líder SDKÚ-DS Pavol Frešo napriek žiadosti šiestich krajských predsedov strany nezvolal Prezídium, by malo mať dohru až po komunálnych voľbách.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to dnes uviedol bývalý podpredseda strany a krajský šéf SDKÚ-DS v Košiciach Viliam Novotný.
     

"Teraz sú všetci vyťažení prácou pred voľbami. Potom budeme iniciovať Ústrednú radu SDKÚ-DS," povedal Novotný. Recipročnú ponuku Freša, že namiesto Prezídia sa s každým osobne stretne, krajskí šéfovia odmietli. "Nie sme s ním ochotní osobne hovoriť, lebo prekrúca fakty. My, krajskí predsedovia, nemáme pred sebou tajomstvá," vysvetlil odmietavý postoj Novotný.
     

Ústrednú radu tvoria členovia Prezídia SDKÚ-DS, predsedovia sekcií správy štátu, predsedovia združení SDKÚ-DS, poslanci Národnej rady SR za SDKÚ-DS, predsedovia programových platforiem, riaditelia krajských agentúr a ďalších 90 Kongresom zvolených členov. Ústrednú radu SDKÚ-DS zvoláva jej predseda (aktuálne Tatiana Rosová, pozn. TASR) najmenej raz za tri mesiace. Ak ho o to požiada Prezídium alebo najmenej jedna tretina členov Ústrednej rady, zvolá ju najneskôr do dvoch týždňov.
     

Prezídium, po ktorom volalo šesť krajských predsedov, sa malo venovať situácii v SDKÚ-DS. Novotný tu pripomenul, že strana je dnes nefunkčná. "Je okyptená, má len predsedu. Nemá už ani finančný rozpočtový výbor, nemá generálneho sekretára, nemá podpredsedov. Potrebujeme situáciu vyriešiť," opísal Novotný, ktorý verí, že k vyriešeniu dôjde.
     

Šiesti krajskí predsedovia sa obrátili aj na stranícky súd. Chcú od neho, aby sa vyjadril k odvolávaniu Pavla Freša na nedávnom straníckom Kongrese. Súd by mal do mesiaca povedať, či na odvolanie treba trojpätinovú väčšinu všetkých delegátov Kongresu, alebo stačí prítomných na Kongrese.
     

Podľa Frešových odporcov stačí väčšina prítomných. Na Kongrese hlasovalo za odvolanie Freša 160 z prítomných delegátov a za jeho zotrvanie 48. Frešo zostal na čele SDKÚ-DS, viacerí funkcionári sa svojich pozícií vzdali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies