Novotný odíde z SDKÚ-DS 10. decembra, vzdá sa postu šéfa výboru

NETKY.SK • 5 December 2014, 14:45 • 2 min
Novotný odíde z SDKÚ-DS 10. decembra, vzdá sa postu šéfa výboru

BRATISLAVA - Bývalý podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný odíde zo strany Pavla Freša oficiálne 10. decembra. Vzdá sa aj funkcie predsedu parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Potvrdil to pre TASR dnes s tým, že bude pomáhať bývalej šéfke rádia Expres Eve Babitzovej s jej stranou Šanca.

slovakia

left justify in out

Novotný oznámil odchod z SDKÚ-DS koncom novembra. Odôvodnil ho tým, že strana "rezignovala na svoju reformnú politiku, prestala dávať ponuku ľuďom, ktorí pracujú a dávajú prácu druhým" a tiež rezignovala na svoj demokratický charakter. "Nemôžem viac zostať v strane, ktorá opustila vlastné hodnoty a neponúka žiadnu víziu Slovenska. Nemôžem reprezentovať stranu, ktorá sa nezastáva ľudí, ktorí poctivo pracujú a platia dane, prípadne aj sami dávajú prácu druhým a zároveň robí politiku úplne bez konceptu a náhodne," vysvetlil Novotný.
     

Predseda strany Frešo podľa neho prestal rešpektovať názor "drvivej väčšiny" členskej základne, a to po kongrese, ktorý Frešovi podľa Novotného vyslovil nedôveru. Za Frešovo odvolanie bola väčšina prítomných delegátov mimoriadneho kongresu, neboli to však potrebné tri pätiny všetkých delegátov.
     

Z SDKÚ-DS od minulého roka odišli viaceré známe tváre, Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslava Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášaryová, zakladateľ Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš a naposledy Martin Fedor, ktorý tiež ide do Siete k Radoslavovi Procházkovi. Novotný nemusí byť posledný odchádzajúci. Otázny je aj Jozef Mikuš, ktorý ako prvý z podpredsedov strany odstúpil z funkcie. Dôvodom odchodov bola nespokojnosť s fungovaním a vedením strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies