Novotný na kongrese SDKÚ ponúkne funkciu, očakáva to aj od Freša

NETKY.SK • 22 September 2014, 11:47 • 2 min
Novotný na kongrese SDKÚ ponúkne funkciu, očakáva to aj od Freša

BRATISLAVA – Podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný ponúkne v sobotu 27. septembra na kongrese v Senici svoju funkciu a verí, že tak urobí aj predseda strany Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Novotný dnes na tlačovej besede, delegáti si vypočujú ako chce Frešo riadiť stranu a následne rozhodnú, či Frešo s programovou a personálnou líniou získa ich dôveru .

 

Podľa Ondreja Mateja, ktorý mieni kandidovať za predsedu strany, delegáti nechcú odvolávať Freša, ale nevie si predstaviť, že ak mu neprejde línia, že zotrvá vo svojej funkcie. Zároveň Matej uviedol, že v prípade jeho zvolenia je pre každého práce dosť. Vo svojom tíme počíta aj s predsedom poslaneckého klubu Ľudovítom Kaníkom. 

Delegáti, ktorí prídu na kongres, už dostali pozvánky, ešte minulý týždeň nevedeli, kde presne sa bude konať. Z pozvánky je podľa Mateja jasné, že to bude v kultúrnom dome v Senici. 

 

V strane sa ozvali hlasy, aby Frešo konanie kongresu odsunul. S takouto žiadosťou prišla aj predsedníčka Ústrednej rady SDKÚ-DS Tatiana Rosová. Ako však povedal Matej, „kongres musí byť čo najrýchlejšie, aby skončili čo najskôr debaty vo vnútri strany, aby sme do komunálnych volieb vystupovali ako konsolidovaná strana. Nemáme na čo čakať. Nemáme prečo odkladať kongres strany“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies