Novotný: Frešo definitívne pochoval SDKÚ

NETKY.SK • 27 November 2014, 22:16 • 2 min
Novotný: Frešo definitívne pochoval SDKÚ

BRATISLAVA - Pavol Frešo definitívne pochoval stranu, ktorá dokázala Slovensko vyviesť z krízy mečiarizmu a zaradiť ho medzi úspešné európske krajiny. Vyhlásil to vo svojom stanovisku Viliam Novotný, ktorý dnes na Prezídiu SDKÚ-DS oznámil odchod zo strany. Odíde v priebehu aktuálnej decembrovej schôdze.

slovakia

left justify in out

"V priebehu decembrovej schôdze Národnej rady SR vystúpim z SDKÚ-DS a zároveň odstúpim aj z funkcie predsedu Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií v NR SR," uviedol v stanovisku. Svoj odchod odôvodnil tým, že strana "rezignovala na svoju reformnú politiku, prestala dávať ponuku pre ľudí, ktorí pracujú a dávajú prácu druhým" a tiež rezignovala na svoj demokratický charakter. 

 

"Nemôžem viac zostať v strane, ktorá opustila vlastné hodnoty a neponúka žiadnu víziu Slovenska. Nemôžem reprezentovať stranu, ktorá sa nezastáva ľudí, ktorí poctivo pracujú a platia dane, prípadne aj sami dávajú prácu druhým a zároveň robí politiku úplne bez konceptu a náhodne," vysvetlil Novotný.

 

Predseda strany Frešo podľa neho prestal rešpektovať názor "drvivej väčšiny" členskej základne, a to po kongrese, ktorý Frešovi podľa Novotného vyslovil nedôveru. Za Frešovo odvolanie bola väčšina prítomných delegátov mimoriadneho kongresu, neboli to však tri pätiny všetkých delegátov.

 

Novotný poukázal aj na odchody viacerých známych tvárí SDKÚ-DS vrátane poslancov NR SR a tiež členov z regiónov. Neopomenul klesajúce preferencie. Novotnému je ľúto, že strana nie je schopná prispieť k ukončeniu "arogantnej vlády" Róberta Fica. "Nemôžem však zostávať v strane, ktorá nefunguje na princípe demokratického rozhodovania orgánov, ale na princípe intríg, kde vedenie rozhoduje bez dôvery členov," zdôraznil Novotný.

 

Poukázal na dnešné prezídium, na ktorom podľa Novotného chýbali všetci Frešovi kritici, prítomní boli len jeho podporovatelia. Tí podľa Novotného odsúhlasili svoje riešenia. "Je mi veľmi ľúto, ale musím konštatovať, že prezídium bez väčšiny krajských predsedov, neprijalo štvorbodový plán na obnovu SDKÚ-DS. Tento plán piati krajskí predsedovia, vrátane mňa, predložili prezídiu minulý týždeň," uviedol Novotný, ktorý podľa vlastných slov stratil "poslednú nádej na reštart SDKÚ-DS".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies