Novotný: Byť predsedom SDKÚ-DS je dnes obeť, nie výhra

NETKY.SK • 5 September 2014, 13:46 • 2 min
Novotný: Byť predsedom SDKÚ-DS je dnes obeť, nie výhra

BRATISLAVA - Byť predsedom SDKÚ-DS nie je dnes výhra, ale obeť. Myslí si to podpredseda strany Viliam Novotný, ktorý uvažuje o kandidatúre na tento post.

slovakia

left justify in out

Tvrdí, že ho v tejto veci oslovili viacerí krajskí aj okresní predsedovia.
     

Ako možní kandidáti sa spomínali aj Ľudovít Kaník a Ondrej Matej. Kaník si najskôr zobral čas na premyslenie a rozhovory so straníkmi, aktuálne sa pre TASR vyjadril, že o tom neuvažuje. Podľa informácií TASR si to mal rozmyslieť aj Matej. Pavla Freša by však chcel vystriedať Peter Slávik, ktorý už svoju kandidatúru oznámil.
     

Personálne otázky aj tému ďalšieho smerovania SDKÚ-DS by mal riešiť mimoriadny Kongres 27. septembra. Viliam Novotný verí, že sa uskutoční, aj keď má isté pochybnosti. Vyvoláva ho fakt, že Kongres sa mal pôvodne konať v júni, ale Frešo ho presunul, hoci o júnovom termíne rozhodlo stranícke Prezídium. Podľa Novotného sa nedá vylúčiť žiadny vývoj.
     

SDKÚ-DS dnes podľa neho potrebuje zmenu vo vedení. "Potrebujeme krízový manažment," povedal. Ten by mal nastoliť témy a "makať" na tom, aby sa strana dostala na zvoliteľné pozície. Podľa posledného prieskumu sa pohybuje na úrovni troch percent, na zvolenie do parlamentu ich treba aspoň päť.
     

Strana podľa Novotného hľadá ľudí, ktorí by boli ochotní a schopní strane pomôcť. Nemá však lídrov typu Iveta Radičová či Milan Kňažko. "Dnes musí predseda vzniknúť na základe všeobecnej dohody," poznamenal. Ľudovít Kaník doplnil, že o všetkom rozhodne mimoriadny kongres.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona