Novotný bude hovoriť s generálnym prokurátorom Čižnárom o kauze Váhostav

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 16:53 • 2 min
Novotný bude hovoriť s generálnym prokurátorom Čižnárom o kauze Váhostav

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR a podpredseda Šance Viliam Novotný sa vo štvrtok 21. mája chystá za generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom. Hovoriť majú o preverovaní možného podvodu pri reštrukturalizácii spoločnosti Váhostav-SK.

slovakia

left justify in out

Novotný sa nedávno pýtal Čižnára na kauzu Váhostav. Chcel vedieť napríklad to, či Generálna prokuratúra (GP) SR skúma možnosť, že reštrukturalizácia spoločnosti Váhostav-SK bola od začiatku plánovaný podvod. Pýtal sa aj, či skúma možné prepojenia osôb zapojených do reštrukturalizácie na strane správcu spoločnosti Váhostav-SK a vybraných veriteľov.
     

Poslanca zaujíma tiež, či sa Generálnej prokuratúre podarilo identifikovať vlastníkov schránkových firiem zapojených do reštrukturalizácie firmy a pôvod finančných prostriedkov, ktoré poskytli tieto schránkové firmy Váhostavu-SK.
     

Novotný pripomína existenciu podozrení, že prostredníctvom schránkových firiem zapojených do reštrukturalizačného procesu spoločnosti Váhostav-SK dochádzalo k praniu špinavých peňazí a daňovým únikom. Od GP chce vedieť, či pracuje aj na preverení týchto skutočností.
     

V neposlednom rade Novotného zaujíma, či už boli vypočutí členovia orgánov spoločnosti Váhostav-SK vrátane členov predstavenstva Juraja Širokého a Juraja Širokého ml.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies