Novota aj Čikoš ocenia každú minútu v reprezentačnom drese

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 13:45 • 2 min
Novota aj Čikoš ocenia každú minútu v reprezentačnom drese

BRATISLAVA - Veľmi skromne pôsobil pri jeho prvej reprezentačnej pozvánke debutant vo futbalovom výbere Slovenska, brankár Rapidu Viedeň Ján Novota. Tridsaťročný gólman, ktorý je zmluvne viazaný v rakúskej metropole do leta 2016, by bol vďačný za každú absolvovanú minútu na ihrisku.

slovakia

left justify in out

Slovákov v najbližších dňoch čakajú dva prípravné zápasy, najprv sa predstavia 23. mája o 20.20 h v Senci proti Čiernej Hore, o tri dni neskôr si v Petrohrade zmerajú sily s Ruskom (16.00). Obe stretnutia sú súčasťou prípravy na jesenný začiatok kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku.

 

"V prvom rade som veľmi rád, že som vôbec tu. Som za to veľmi vďačný. Či dostanem šancu, je na trénerovi. Ja sa len posnažím urobiť všetko, aby tak bolo. Opakujem, som najmä rád, že som vôbec tu, ak dostanem šancu, bude dobre, ak nie, tak sa nič nestane," povedal médiám bývalý brankár Senca.

 

Tréner Slovákov Ján Kozák má momentálne v kádri brankárske duo Martin Dúbravka - Ján Novota. Ďalší gólman z nominácie Ján Mucha sa k mužstvu pripojí až v Rusku, proti Čiernohorcom hrať nebude. Kozák prezentoval predstavu, že by proti Balkáncom poslal do brány oboch adeptov, každého na jeden polčas. Novota na margo súperov pre TASR poznamenal: "Čo sa týka súperov, obaja sú mimoriadne kvalitní. V obidvoch mužstvách sú veľmi dobrí hráči. Za výber Čiernej Hory hrá môj spoluhráč Branko Boškovič a to je veľmi kvalitný hráč. Ťažko mi tak povedať, ktorý zápas bude náročnejší."

 

Pri neúčasti viacerých stabilných hráčov repre kádra (Matúš Kozáčik, Dušan Kuciak, Martin Škrtel, Marián Čišovský, Dušan Švento, Michal Breznaník, Juraj Kucka, Michal Ďuriš, Marek Bakoš či Martin Jakubko) sa tak príležitosť otvára aj novým tváram. Medzi nimi je aj obranca škótskeho prvoligistu Ross County Erik Čikoš, bývalý reprezentant do 21 rokov. Ten síce už raz v nominácii A-tímu (na zápas s Andorrou figuroval, ale na prvú čiarku v najcennejšom drese si ešte musí počkať. Na otázku, čím upútal Kozákovu pozornosť, odvetil: "V prvom rade som hrával pravidelne, postupne mi rástli výkony. Možno videl nejaké moje zápasy."

 

Aj Čikoš, rovnako ako Novota, by bol vďačný za dôveru realizačného tímu aspoň na niekoľko minút. "Verím, že nastúpim aspoň na pár minút. Budem si vážiť každú minútu, ale samozrejme, nechávam to na trénerovi. Vyzerá to, že nastúpim na poste ľavého obrancu, ale mne je to jedno. Hlavne aby sa tak vôbec stalo," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona