Novorodencov nadrogovaným matkám z Törökszentmiklósu nevrátia

NETKY.SK • 22 Február 2016, 18:07 • 2 min
Novorodencov nadrogovaným matkám z Törökszentmiklósu nevrátia

BUDAPEŠŤ - Dve drogami ohrozené matky, ktorým sa narodili cisárskym rezom deti v maďarskom v meste Törökszentmiklós, nedostanú svoje deti.

slovakia

left justify in out

O prípade, ktorý sa stal koncom januára, informovala polícia príslušný okresný úrad, ktorý inicioval proces vzatia detí do štátnej opatery.

 

V Törökszentmiklósi hospitalizovali v tom čase vo vážnom stave po užití drogy šesť mladých ľudí, medzi nimi aj dve tehotné ženy. Novonarodených chlapcov po pôrode previezli na detskú kliniku v Budapešti.

 

Detská klinika Budapeštianskej Semmelweisovej univerzity (SOTE) v tejto súvislosti 5. februára uviedla, že dieťa, ktoré prišlo na svet v 35. týždni tehotenstva, sa má vďaka intenzívnej starostlivosti výrazne lepšie. Odborníci predpokladajú, že bude mať iba minimálne poškodenie zdravia, dokonca má šancu na to, aby bolo úplne zdravé. Novorodenca už 4. februára prepravili do szolnockej nemocnice, aby bolo bližšie k rodičom.

 

Druhé dieťa, ktoré sa narodilo v 38. týždni tehotenstva, je naďalej v lekárskej starostlivosti SOTE, jeho stav je vážny, ale stabilizovaný.

 

Okresný súd v Szolnoku uvalil vyšetrovaciu väzbu na 39-ročného miestneho obyvateľa. Podľa prokuratúry je zadržaný muž okrem iného podozrivý z toho, že 28. januára predal viacerým ľuďom syntetickú drogu s obsahom pentedronu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies