Novoročné predsavzatia sú príležitosťou na nový začiatok

NETKY.SK • 23 Január 2019, 09:00 • 2 min
Novoročné predsavzatia sú príležitosťou na nový začiatok

Koľkokrát ste si dali sľub, že schudnete, prestanete fajčiť, začnete žiť zdravo, budete sa viac venovať rodine a ďalšie? Od zajtra, od pondelka, od ďalšieho mesiaca...? Teraz máte skvelú príležitosť skutočne to splniť. Odkedy? Predsa od teraz, keď už je ten nový rok!

slovakia

left justify in out

 

S odchádzajúcim rokom premýšľame, čo sme mali urobiť inak, smútime za starým, alebo sa tešíme na niečo nové. Najčastejšie hodnotíme vzťahy, zlozvyky, našu váhu a peniaze. Väčšinou však naše predsavzatia zostanú len vyslovenými prísľubmi. Poradíme vám, ako na to, aby ste prešli k činom.

 

1. Budem sa viac venovať rodine

Ak trávite príliš veľa času v práci, skúste pomenovať, prečo je to tak. Čas s rodinou trávte aktívne, aby ste mali spoločné zážitky. Odporúčame vám:

 

1. Urobte si zoznam pracovných úloh v poradí podľa dôležitosti a stanovených termínov.
2. Povedzte nie – ak viete, že na ďalšiu prácu už nemáte kapacitu.
3. Dohodnite sa s partnerom/partnerkou na vyberaní detí zo škôlky/školy, prípadne ich vodení na krúžok. Táto povinnosť vás prinúti odísť z práce bez ohľadu na to, koľko roboty vám ešte zostalo.
4. Rozprávajte sa s rodinou o prežitom dni, plánujte spoločné chvíle, hrajte sa s deťmi.
5. Nezabúdajte na partnera/partnerku – ak máte deti, vyhraďte si čas len pre vás dvoch.

 

2. Zatočím so zlozvykmi

Nezdravá strava, fajčenie, zlý životný štýl – to všetko sa podpisuje na našom zdraví. Preto by malo byť v našom záujme zmeniť spôsob, akým žijeme. Neodkladajte toto rozhodnutie na zajtra, začnite hneď.

 

1. Jedzte zdravo – zaraďte to jedálnička veľa ovocia a zeleniny. Ak sa obávate, že váš rozpočet túto zmenu nezvládne, skúste nakupovať s Kimbinom. Vďaka webovej stránke Kimbino, ktorá združuje on-line letáky a akciové ponuky, nakupujete lacnejšie a výhodnejšie. Uvidíte, že s nákupom za akciové ceny si môžete dovoliť čerstvé ovocie a zeleninu každý deň.

 

img


2. Jedzte častejšie a v malých množstvách.
3. Pite veľa čistej vody.
4. Ak sa vám nedarí skoncovať s fajčením, navštívte odborníka a dovoľte mu, aby vám pomohol. Fajčenie je silná závislosť a málokto má natoľko silnú vôľu, aby nad ňou dokázal vyhrať sám.
5. Športujte. Ak nie ste práve športový typ, skúste do bežného dňa zaradiť čo najviac chôdze. Namiesto výťahu choďte po schodoch, na autobus nastúpte o jednu zastávku ďalej, alebo vystúpte o zastávku skôr.

 

3. Budem rozumne hospodáriť

Ak vaše príjmy nestačia pokryť výdavky, alebo vás čaká ťažké finančné obdobie, mali by ste zvážiť niektorú z týchto možností:

 

1. Nájdite si lepšie platenú prácu, alebo si popri práci privyrobte brigádou, napríklad upratovaním.
2. Sporte si! Na začiatok si dajte nízky cieľ, povedzme 10 euro mesačne. Ak nebudete mať žiadne neplánované výdavky, nasporené peniaze si odložte a šetrite ďalej. Postupne sa prepracujete k rezerve, ktorá vám pomôže v prípade náhleho ochorenia či straty zamestnania.
3. Nakupujte v zľavách. Aby ste však nemíňali bez rozmyslu len preto, že je niečo v akcii, vždy si vopred urobte nákupný zoznam. Všetky zľavy v obchodoch nájdete aj v mobilnej aplikácii Kimbino. Stačí si prelistovať on-line letáky obchodov, zistiť, čo sa oplatí kúpiť, a potom sa držať zoznamu. Ak skutočne potrebujete ušetriť, navštívte v rámci jedného nákupu viacero obchodných reťazcov – iné zľavy sú v Lidl, iné zase v Kauflande a v Tescu.

Najťažšie je začať. Keď sa odhodláte dodržať vaše predsavzatie a vydržíte prvé týždne, ste na najlepšej ceste k zmene životného štýlu. Po prekonaní prvých dní vám bude ľúto zahodiť dosiahnutý úspech a budete sa snažiť zotrvať na nastúpenej ceste aj naďalej.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies