Novoročné ohňostroje v Holandsku viedli k 23 prípadom oslepnutia

NETKY.SK • 14 Január 2013, 12:46 • 2 min
Novoročné ohňostroje v Holandsku viedli k 23 prípadom oslepnutia

Novoročné ohňostroje v Holandsku viedli k 23 prípadom oslepnutia - Svet Ohňostroje počas tohoročných osláv Nového roka v Holandsku spôsobili najmenej 23 vážnych úrazov očí. Oznámilo to dnes Holandské združenie oftalmologických odborníkov (NOG), ktoré sa d

slovakia

left justify in out

imgOhňostroje počas tohoročných osláv Nového roka v Holandsku spôsobili najmenej 23 vážnych úrazov očí.

Oznámilo to dnes Holandské združenie oftalmologických odborníkov (NOG), ktoré sa dožaduje zákazu verejného predaja zábavnej pyrotechniky.

Odborník zo združenia NOG Tjeerd Faber pre spravodajský server DutchNews.nl uviedol, že ohňostroje počas nedávnych novoročných osláv si vyžiadali 23 prípadov oslepnutia na jedno oko, pričom celkove došlo k 101 úrazom očí s trvalým následkami.

Združenie NOG upozorňuje, že za posledných päť rokov si nehody pri ohňostrojoch alebo spojené so zábavnou pyrotechnikou vyžiadali v Holandsku 111 prípadov oslepnutia.

"To znamená, že obete oslepnutia už ďalej nemôžu vykonávať svoje zamestnanie. Zranené deti si už nebudú môcť uskutočniť svoje detské sny," upozornil Faber na riziká spojené so zábavnou pyrotechnikou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies