Novomestské kultúrne leto sa začne v sobotu na Kuchajde

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 07:34 • 2 min
Novomestské kultúrne leto sa začne v sobotu na Kuchajde

Novomestské kultúrne leto sa začne v sobotu na Kuchajde

slovakia

left justify in out

img

V areáli bratislavskej Kuchajdy odštartuje v sobotu 18. júna 20. ročník Novomestského kultúrneho leta.
       "Dramaturgiu podujatia sme sa snažili urobiť tak, aby si v nej každý našiel to svoje. Program sme zostavili tak, aby zaujal starších aj mladšie generácie," informoval novomestský starosta Rudolf Kusý.
      Program sa začne o 15.00 h blokom Deti deťom, v rámci ktorého vystúpia chlapci a dievčatá z novomestských základných škôl i detská tanečná skupina Caramelitos.
      Druhú polovicu programu odštartuje vystúpenie zmiešanej tanečnej skupiny Andalucia a ohňová šou. Vyvrcholením bude vystúpenie Cigánskych diablov. Nebude chýbať ani zapálenie vatry, ktoré voľne nadväzuje na slávnosti letného slnovratu.
      Na popoludnie sú pripravené atrakcie pre deti ako nafukovací hrad, preliezačky, trampolíny. Všetky budú k dispozícii zadarmo. Chýbať nebudú tvorivé dielne a stánky ľudovoumeleckých remesiel.
      V minulosti sa podujatia Novomestského kultúrneho leta obmedzili na areál prírodného kúpaliska Kuchajda. "Tento rok využijeme  možnosti v celej mestskej časti, zaujímavé akcie sme pripravili počas leta aj na Račianskom mýte, Kramároch, v Kultúrnom stredisku na Vajnorskej či na Partizánskej lúke," doplnil starosta. V rôznych  lokalitách Nového Mesta sa postupne predstavia protagonisti vážnej, dychovej a populárnej hudby, folklóru či rockovej scény.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies