Novohradský folklórny festival potešil milovníkov ľudovej hudby

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:53 • 2 min
Novohradský folklórny festival potešil milovníkov ľudovej hudby

Novohradský folklórny festival potešil milovníkov ľudovej hudby

slovakia

left justify in out

Milovníci ľudovej hudby a tanca si v sobotu (31.7.) večer prišli v Lučenci na svoje. Konal sa tam Novohradský folklórny festival, na ktorom vystúpili súbory až z Paraguaja či Gruzínska.
      Už krojový sprievod celým mestom zaujal množstvo ľudí. Najväčší úspech mal však hlavný program, ktorý sa začal o 19.00 h. Medzi divákmi a folklórnymi nadšencami nechýbal predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka, ktorý má k folklóru blízky a pozitívny vzťah. "Prišiel som sem veľmi rád. Medzinárodný festival vytvára medzi ľuďmi akoby mosty a spája ich. Sú tu ľudia z rôznych krajín, ktorí hovoria rôznymi rečami, ale tento festival odbúrava všetky hranice, vytvára nové priateľstvá a pocit hrdosti a to je fantastické," skonštatoval Maňka.
      Okrem predsedu BBSK si program nenechal ujsť ani primátor Lučenca Milan Marko, poslanec BBSK Peter Csúsz a prednosta Obvodného úradu v Lučenci Branislav Hámorník. "Stretli sa tu ľudia, ktorí majú radi spev, tanec a piesne. V amfiteátri mestského parku vystúpili vzácne súbory zo zahraničia, ktoré prišli aj z exotických krajín. Mali sme pekný folklórny zážitok. Toto bolo najväčšie stretnutie Slovákov a Maďarov. Verím, že tradícia bude pokračovať," domnieva sa primátor Lučenca, ktorý obdivuje mladých ľudí, ktorí sa aj v dnešnej dobe venujú folklóru.
      Aj Novohradský folklórny festival poznačila kríza, a preto tento rok trval len tri dni a nie päť, ako to bývalo zvykom v minulosti. Vystúpilo aj menej súborov, ktoré však ľudí potešili a zabavili.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies