Novodubnický zbor The Gospel Family získal prestížne ocenenie Zlatá Europea

NETKY.SK • 31 Január 2017, 17:33 • 2 min
Novodubnický zbor The Gospel Family získal prestížne ocenenie Zlatá Europea

NOVÁ DUBNICA – Novodubnický spevácky zbor The Gospel Family získal prestížne ocenenie Zlatá Europea, ktoré je európskym titulom za umeleckú a kultúrnu činnosť a udeľuje ho Európska únia umenia (EÚU).

slovakia

left justify in out

Pri hodnotení zboru The Gospel Family EÚU vyzdvihla jeho pestré repertoárové zameranie s výrazným akcentom na kresťanskú interpretačnú a hudobnú tvorbu. Tiež ocenila mimoriadnu hodnotu všetkých koncertných vystúpení, silný prenos obsahu textov piesní na diváka, vynikajúce hudobné a pódiové aranžmány, ktoré účinne a pozitívne oslovia každého.

 

"Pre nás je to veľká satisfakcia za to, čo už desať rokov robíme so skupinou nadšených ľudí. Keď si predstavím, že túto cenu od prezidenta EÚU aj spolu s Václavom Havlom dostal napríklad aj gitarista kapely The Rolling Stones, tak je to pre nás veľká česť. Ostávame však pri zemi a ocenenie nás motivuje k tomu, aby sme pracovali ešte viac," uviedol vedúci skupiny a zároveň poslanec Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Juraj Hort.

 

Zbor The Gospel Family vznikol v roku 2007, má približne 40 členov a jeho repertoár tvoria prevažne tradičné gospelové "evergreeny", ale aj klasika, pop, slovenské chrámové piesne, ako aj zborové chorály či iné rôzne štýly piesní.

 

"The Gospel Family pod vedením poslanca TSK Juraja Horta je jednou zo skupín, ktorá zhodnocuje kultúru v Trenčianskom kraji. Som veľmi rád, že ich niekoľkoročné úsilie ocenili takouto významnou cenou. Gospel je zaujímavý žáner, mňa osobne očaril a teší ma, že práve v Trenčianskom kraji máme takéto hudobné zoskupenia," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

 

EÚU sa už dve desaťročia snaží podporiť alebo verejne oceniť významné umelecké alebo kultúrne aktivity v Európe, ako aj v ďalších krajinách sveta. Európske ceny v piatich kategóriách odovzdali už 300 laureátom zo 46 štátov všetkých svetadielov. V posledných troch rokoch sa EÚU zameriavala na výber takých umeleckých a kultúrnych aktivít, ktoré sú dokladom historických duchovných základov a tradícií Európy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies