Novinky pred EUROM: Súper Slovenska bez útočnej hviezdy, zranený De Bruyne a finančné škrty

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 12:44 • 2 min
Novinky pred EUROM: Súper Slovenska bez útočnej hviezdy, zranený De Bruyne a finančné škrty

V piatok 11. júna odštartujú odložené majstrovstvá Európy, ktoré sa mali konať minulý rok. Asociácia UEFA tentokrát pripravila experiment s jedenástimi hostiteľskými mestami. Šampionát odštartuje večerným súbojom Turecka a Talianska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Naša reprezentácia na EURE absolvuje premiéru v pondelok o 18:00 proti Poľsku, ktoré sa bude spoliehať na obávaného kanoniera Roberta LewandowskehoBayernu Mníchov. Poliaci sa však budú na turnaji zaobísť bez ďalšieho kvalitného zakončovateľa, Arkadiusza Milika, ktorý vypadol z nominácie kvôli zranenému kolenu. Útočník Marseille sa zranil v poslednom kole francúzskej ligy a nestihol sa dostať do optimálnej kondície. Zaujímavosťou je, že ho v nominácii nikto nenahradí.

 

 

Pandémia koronavírusu bude mať značný dopad aj na blížiaci sa šampionát. Asociácia UEFA rozdelí medzi účastníkmi o 40 miliónov eur menej, než pôvodne plánovala. Aj napriek tomu pôjde o rekordnú čiastku, keďže sa celkovo rozdelí 331 miliónov eur. Každé z mužstiev si účasťou na záverečnom turnaji zarobilo 9,25 miliónov. Za každý víťazný zápas v skupine sa udelí milión eur, za remízu o polovicu menej. Postup do osemfinále prinesie pre zväzy zisk 1,5 mil., štvrťfinále 2,5 mil., semifinále 4 mil. a porazený finalista získa bonus vo výške 5 miliónov. Majster dostane ešte o tri milióny viac.

 

Belgičanom bude v úvodnom vystúpení proti Rusku chýbať hviezdny Kevin de Bruyne. Ofenzívny hráč Manchesteru City sa zranil vo finálovom zápase Ligy majstrov proti Chelsea, z ktorého si odniesol zlomenú očnicu a nos. Belgičan pred pár dňami absolvoval menší operačný zákrok a svojmu tímu by mal pomôcť v ďalšom priebehu šampionátu.

 

 

Španielsky kapitán Sergio Busquets mal pozitívny test na koronavírus. Zvyšok tímu absolvoval včera PCR testy, ktoré boli negatívne. Busquets sa momentálne nachádza v izolácii, v ktorej môže stráviť až desať dní. Zaujímavosťou je, že kapitán v piatok odohral viac než hodinu v prípravnom zápase proti Portugalsku. Zápas proti Slovensku, ktorý je na programe 23. júna, by v prípade negatívneho testu mohol stihnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies