Novinky na tohtoročných bratislavských vianočných trhoch

NETKY.SK • 20 November 2019, 15:0 • 2 min
Novinky na tohtoročných bratislavských vianočných trhoch

BRATISLAVA - V piatok 22. novembra otvoria v centre Bratislavy vianočný trh, ktorý má byť na Hlavnom a Františkánskom námestí. Návštevníci si budú môcť užívať ich atmosféru až do 22. decembra.

slovakia

left justify in out

Tradičné vianočné trhy v Bratislave sa tento rok zamerajú aj na novinky. "Nový koncept vianočných trhov je zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné, ale i vizuálne atraktívne podujatie so sprievodným kultúrnym programom. Okrem toho bude Hlavný trh pomáhať ľudom a prírode a absolútnou novinku bude možnosť bezhotovostnej platby kartou a mobilom," informovalo hlavné mesto.

 

img

Usporiadanie stánkov má byť tento rok v novom prevedení. Jedlá a nápoje ľudia nájdu v stánkoch na Hlavnom námestí a program bude na Františkánskom námestí, kde umiestnia pódium. Na trhu má byť rozmiestnených 76 stánkov, kde si budú môcť návštevníci zakúpiť tradičné jedlá, nápoje, ale aj remeselné výrobky. 

 

Na trhoch by ste určite mali ochutnať husacinu, lokše, zemiakové placky či cigánsku pečienku. Pre milovníkov sladkostí si stánkari pripravili domáce štrúdle, medovníčky a iné sladké dobroty. Na trhoch nebude chýbať ani varené víno, medovina a čo by to boli za Vianoce bez punču. Ak ľúbite experimentovať, určite by ste si nemali nechať ujsť stánok s teplým tatranským čajom.

 

img

 

Ak hľadáte darčeky pre vašich najbližších, na trhoch si budete môcť vybrať z množstva suvenírov, hand-made drobností a mnohých ďalších vecí ako oblečenie, hračky či dekorácie. 

 

"Tradičný neziskový, dobročinný prvok vianočných trhov je pre nás rovnako dôležitý. V desiatich stánkoch sa počas Vianočného Hlavného trhu vystrieda 22 neziskových organizácií, ktoré budú prezentovať svoju charitatívnu činnosť," dodalo hlavné mesto.

 

img

Keďže sa počas trhov vyprodukuje mnoho odpadu, mesto zaviedlo novú formu zbierania odpadu. Novinkou bude koncept "zero waste", čiže snaha predchádzať vzniku odpadu. K dispozícií budú tri triediace stanice. Každá stanica má mať päť zberných nádob na kompostovateľný odpad, zmesový komunálny odpad, papier, plast a sklo. Pri triedení budú návštevníkom pomáhať brigádnici, ktorí dohliadnu na správnosť triedenia. Vianočné trhy na Hlavnom námestí obohatí aj nová vianočná svetelná dekorácia. 

 

Okrem trhov v Bratislave sa oplatí navštíviť aj trhy napríklad vo Viedni či v Budapešti. V našom článku "Vianočná Budapešť – raj pre gurmánov" nájdete niekoľko dôvodov, prečo sa počas sviatkov oplatí ísť do hlavného mesta Maďarska. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona