Novinkou Silvestra v Bratislave bude Korben Dallas i ohňostroj v sprievode hudby

NETKY.SK • 17 December 2014, 13:15 • 2 min
Novinkou Silvestra v Bratislave bude Korben Dallas i ohňostroj v sprievode hudby

BRATISLAVA - Zástupcovia hlavného mesta SR Bratislavy očakávajú na tohtoročných silvestrovských oslavách v centre metropoly 30.000 až 35.000 ľudí. Uviedli to na dnešnej tlačovej konferencii, kde referovali o programe a novinkách, ktoré už 15. ročník organizovaných silvestrovských osláv v hlavnom meste ponúkne.

slovakia

left justify in out

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal informoval, že náklady na oslavy predstavujú približne 50.000 eur. "Väčšinu nákladov pokryjú sponzorské príspevky, mesto prispeje približne štvrtinou sumy, ktorú investuje do informačnej kampane, bezpečnostných opatrení i zabezpečenia čistoty verejných priestorov po oslavách," povedal Nesrovnal.
     

Oslavy budú prebiehať na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí. "Na Hviezdoslavovom námestí bude od 16.00 h prenos silvestrovského koncertu Slovenskej filharmónie,  od 20.00 h sa začína diskotéka na ľadovej ploche," informoval starosta Starého mesta Radoslav Števčík.
     

Na hlavnom námestí sa o dobrú náladu opäť postarajú hudobní interpreti, medzi ktorými sa objaví aj nováčik Silvestra v Bratislave – skupina Korben Dallas. Naopak, po 14 rokoch bude prvýkrát na silvestrovskom koncerte chýbať skupina HEX. "Skupina HEX mala veľmi rušný rok, na Silvestra preto tentoraz uprednostnila rodinu," vysvetlil organizátor Pavol Murín. Posledné minúty roka 2014 bude na pódiu odpočítavať skupina Polemic. Nový rok privíta Bratislava opätovne ohňostrojom nad Dunajom. "Bude trvať takmer sedem minút a tentoraz bude sprevádzaný hudbou," avizoval Murín. Náklady na ohňostroj predstavujú sumu 7000 eur.
       

Do priestorov osláv sa návštevníci dostanú prostredníctvom 15 kontrolovaných vstupov. Náčelníčka bratislavskej mestskej polície Zuzana Zajacová  informovala, že o bezpečnosť sa budú starať príslušníci štátnej i mestskej polície a taktiež pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby. „Na kontrolovaných vstupoch môže prísť aj k námatkovým kontrolám, preto prosím návštevníkov, aby neprinášali na oslavy predmety, ktoré môžu spôsobiť zranenie, napríklad sklenené fľaše,“ uviedla Zajacová.
     

Organizátori zriadia tiež tzv. záchytnú miestnosť, kde v prípade, že sa stratí dieťa, budú môcť rodičia svoju ratolesť nájsť. Zdravotnú pomoc poskytnú zdravotní záchranári, ktorí budú mať stanoviská pri Univerzitnej knižnici a Redute, v teréne budú tiež dobrovoľníci Červeného kríža.
     

Počas silvestrovskej noci bude posilnená aj bratislavská MHD. "Posilnené budú električkové spoje na všetkých radiálach, trolejbusová doprava na Dolné Hony i autobusové linky na Dlhé diely, do Petržalky i Devínskej Novej Vsi," spresnil Bronislav Weigl z Dopravného podniku Bratislava (DPB).
     

Oslavy Silvestra sa prenesú aj do osláv Nového roka a výročia vzniku Bratislavy ako hlavného mesta SR. "Na Hlavnom námestí bude 1. januára 2015 od 14.00 h novoročný koncert na ktorom vystúpia skupiny Legacy, Bratislava Hot Serenaders a Traditional Club & Peter Lipa," uviedol riaditeľ Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) Vladimír Grežo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona