Novinkami osláv dňa Košíc bude tanec v meste, ohňová a ohňostrojová show

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 14:04 • 2 min
Novinkami osláv dňa Košíc bude tanec v meste, ohňová a ohňostrojová show

KOŠICE – Oslavy Dňa mesta Košice ponúknu aj tento rok množstvo zaujímavých podujatí. V poradí 24. ročník sa uskutoční od 28. apríla do 8. mája. Pripravených je 30 hlavných a 35 sprievodných podujatí, v ktorých vystúpia stovky účinkujúcich.

slovakia

left justify in out

"Čakajú nás úžasné podujatia, ktoré už Košičania poznajú a je o ne veľký záujem. Pripravili sme aj niektoré nové. Z mnohých spomeniem to najdôležitejšie, čo je Tanec v meste. Bude to ukážka rôznych tanečných štýlov na našej Hlavnej ulici, ktorá vyvrcholí tanečným podujatím. Budeme mať oživenie, ktoré sa týka ohňostrojov, rôznych ohňových show," uviedol viceprimátor Košíc Martin Petruško.

 

Väčšina programov bude aj v tomto roku interaktívnych, čo znamená, že sa do nich môžu diváci priamo zapojiť.

 

Súčasťou osláv budú Košické rytierske slávnosti v Mestskom parku, Stavanie mája na Hlavnej ulici, Otvorenie sezóny detskej železničky a letnej sezóny v ZOO, či Majáles na Alpinke. Rovnako to bude Bozkávanie pod čerešňou, Remeselné trhy, či tradičný športový VSE CITY RUN.

 

"Koncert vo fontáne naberá na popularite. Tohto roku známe svetové hity v zaujímavých a nepoznaných aranžmánoch zahrá v prostredí fontány vynikajúce hudobné zoskupenie Silband – známi Silvayovci a ich hostia. Milovníkov hudby určite poteší Kaviareň Slávia Petra Stašáka, rovnako ako aj súťaž mladých kapiel ROKOKO," priblížila hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

 

Súčasťou programu bude i Beh čašníkov, prehliadka a výstava historických vozidiel Cassovia Retro, či Košické Benátky, v rámci ktorých sa košické jazero zaplní rôznymi plavidlami. Organizátori tiež pripravili gastronomickú show Košický guláš a rodinný program Ulička remesiel deťom, v ktorom známa ulička ožije prezentáciou a otvorenými dielňami bylinkárky, umeleckého stolárskeho remeselného domu, kováča, brašnára i hrnčiara.

 

Galakoncert mesta Košice sa uskutoční na schodisku pred budovou magistrátu a bude tento rok obohatený o ohňostroj - premiérovú kombináciu efektov.

 

"Tými hlavnými účinkujúcimi spolu s košickými tanečnými súbormi budú Robo Grigorov, skupina Metalinda, stará zostava skupiny Lojzo, teda až na pána speváka, kde ho nahradí jeho syn a množstvo ďalších účinkujúcich," doplnil vedúci referátu kultúry a marketingu Magistrátu mesta Košice Richard Herrgott.

 

V programe vystúpi tiež spevácka dvojica Marek Lacko a Tomáš Sučik v spomienkách na Imaginácie V.O.S.A. a Long Vehicle Circus, Ľuba Blaškovičová, Richard Herrgott a ďalší.

Súčasťou osláv je aj Slávnostný ceremoniál mesta Košice spojený s odovzdávaním Cien mesta a Cien primátora mesta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies