Novinka vo svete kozmetiky: Vlasové mydlo

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 14:51 • 2 min
Novinka vo svete kozmetiky: Vlasové mydlo

BRATISLAVA - Bezšampónové umývanie vlasov už možno poznáte. A možno ste sa práve rozhodli, že urobíte niečo pre svoje zdravie a prestanete používať na vlasy chémiu. V tom prípade môžete siahnuť po pozvoľnom prestupe zo šampónového sveta do sveta prírody a síce po vlasovom mydle.

slovakia

left justify in out

Vyzerá ako bežné mydlo a väčšinou veľmi pekne vonia po bylinkách. Ale ak ho budete používať ako klasický šampón dočkaáte sa iba zlepených vlasov.

 

Pri umývaní vlasovým mydlom je totiž potrebné dodržiavať niekoľko zásad. Neodmasťuje dokonale, nebudete po ňom mať úplne nadýchané vlasy, ale zostane na nich ľahká vrstva prirodzeného mazu, ktorá je žiaduca. Časom sa množstvo mazu na vlasoch ustáli na prirodzenej úrovni a vlasy sa vďaka tomu stanú dobre tvarovateľné, na dotyk síce hrubšie, ale na pohľad budú pôsobiť čisto a predovšetkým silno. 

 

Vlasy pred umývaním vlasovým mydlom musíte mať veľmi mokré a vodou priam nasiaknuté. Mydlo si rozmydlite v dlani a potom penu dobre votrite prstami do pokožky hlavy a ku korienkom. Postup musíte niekoľkokrát opakovať a postupne vmasírovať mydlo do vsetkych častí hlavy. Opláchnuť vlasy po mydle trvá nejakú dobu.

 

Vlasy sú na dotyk odmastené, ale zostávajú hrubé až tvrdé, "vŕzgajú" medzi prstami. Oplachujte ich dôkladne teplou vodou. 

 

Vlasové mydlo je skvelé v prípade, že máte lupiny alebo iné kožné problémy vo vlasoch, ktoré sa po použití komerčných šampónov zhoršujú. Mydlá obsahujú bylinné výťažky a oleje, ktoré môžu túto podráždenú kožu hojiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies