Novinka od Tolkiena má názov Beren and Lúthien

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 10:50 • 2 min
Novinka od Tolkiena má názov Beren and Lúthien

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého anglického spisovateľa J. R. R. Tolkiena si oddnes môžu kúpiť novú knihu s názvom Beren and Lúthien.

slovakia

left justify in out

Príbeh sa zameriava na vzťah smrteľníka Berena s nesmrteľnou elfkou Lúthien. Autor začal pracovať na knihe v roku 1917 po tom, ako sa vrátil z Bitky na Somme. Na príprave vydania novinky sa podieľal aj autorov 92-ročný syn Christopher Tolkien. O ilustrácie sa postaral Alan Lee, ktorý získal Oscara za prácu na filme Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003).

Prvými publikáciami Johna Ronalda Reuena Tolkiena boli Slovník strednej angličtiny a kritické vydanie stredovekej romance Sir Gawain a Zelený rytier.

 

Čitateľský úspech mu však priniesli Hobit a trilógia Pán prsteňov, ktoré sa dočkali aj úspešného filmového spracovania v réžii Petra Jacksona.

 

Ďalšie dielo Nedokončené príbehy a epos Silmarillion po autorovej smrti pripravil na vydanie jeho spomínaný syn Christopher.

 

Tolkien zomrel 2. septembra 1973. Dožil sa 81 rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies