Novinka kultúrneho leta-festival Bachovej hudby,začína už cez víkend

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 13:12 • 2 min
Novinka kultúrneho leta-festival Bachovej hudby,začína už cez víkend

Novinka kultúrneho leta-festival Bachovej hudby,začína už cez víkend

slovakia

left justify in out

p>img

Zviditeľniť menej známe, alebo celkom neznáme diela hudobného velikána Johanna Sebastiana Bacha má za cieľ festival Bach Tribute - Pocta Bachovi, ktorý sa uskutoční nadchádzajúci víkend v Banskej Štiavnici.
      Festival chce podľa organizátorov ponúknuť široký výber z Bachovej hudby na kvalitnej úrovni, v podaní domácich interpretov. Jedná sa o mladých a skúsených muzikantov, ktorí majú vo svojich repertoároch zvolené práve Bachove skladby.
      Podujatie chce tiež priniesť nový pohľad na Bachove skladby. Chce poukázať na ich krásu a upozorniť tiež na jedinečné priestory kostola sv. Kataríny, ktoré majú v spojení s Bachovou hudbou dar vyvolať neopakovateľné pocity.
      Hlavným hosťom festivalu bude Imrich Szabó, pedagóg hry na organe na Hudobnej fakulte Vysokej školy múzických umení (VŠMU).
      Festival začne v piatok, 8. júla o 10:00 hod. interpretačnými stretnutiami žiakov základných umeleckých škôl. Večer sa v tamojšej Základnej umeleckej škole (ZUŠ) uskutoční koncert študentov konzervatórií a VŠMU.
      V sobotu, 9. júla je v koncertnej sále ZUŠ na programe prednáška na tému Barok a Johann Sebastian Bach a seminár Imricha Szabóa o interpretácii Bachovej organovej hudby a Francúzskej organovej hudby.
      Podujatie ukončí o 18:00 hod. hlavný festivalový koncert v kostole Sv. Kataríny, na ktorom sa okrem Imricha Szabóa predstaví aj Barokový ansámbel z VŠMU v Bratislave.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies