Novinárovi v Seredi podpálil auto: Dostal za to dvesto eur

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 10:58 • 2 min
Novinárovi v Seredi podpálil auto: Dostal za to dvesto eur

TRNAVA – Z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinila polícia 24-ročného muža z Malej Mače v okrese Galanta, ktorý v piatok polial benzínom a zapálil v Seredi osobné auto. V prípade uznania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

slovakia

left justify in out

Vozidlo používal seredský novinár Miloš Majko, ktorý krátko po čine povedal, že udalosť súvisí s jeho prácou a ide o pokus zastrašiť ho. V regióne sa venuje predovšetkým samosprávam, kritizuje prešľapy volených funkcionárov. "Obvinený sa k činu priznal, vo výpovedi povedal, že konal na objednávku. Za podpálenie auta dostal 200 eur, objednávateľa odmieta prezradiť,“ povedal pre agentúru SITA Majko. S obvineným sa nepozná, nikdy predtým neprišli do kontaktu.


Požiarom auta vznikla jeho majiteľovi škoda asi 17-tisíc eur. Polícia už krátko po čine zadržala dve podozrivé osoby. Jedného z mužov polícia po vypočutí prepustila, druhý zostal v policajnej cele. Poverený policajt ho obvinil z poškodzovania cudzej veci. Podozrivý je z toho, že v piatok 17. júna krátko po 14:00 prišiel k autu, polial ho benzínom a zapálil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies