Novinárom, ktorí sa chceli zúčastniť konferencie o slobode médií, neumožnili vstup na Ukrajinu

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 14:30 • 2 min
Novinárom, ktorí sa chceli zúčastniť konferencie o slobode médií, neumožnili vstup na Ukrajinu

KYJEV - Zamestnankyni ruského telekanálu Russia Today, Paule Slier a moderátorovi Jevgeniju Primakovu ukrajinské orgány neumožnili navštíviť Ukrajinu, kde sa spomínaní plánovali zúčastniť konferencie OBSE o slobode médií.

slovakia

left justify in out

Primakov bol informovaný o tom, že predstavuje bezpečnostnú hrozbu a následne dostal zákaz návštevy Ukrajiny na päť rokov.

 

Ruské veľvyslanectvo v Kyjeve už pripravuje protestný list, ktorý bude doručený ukrajinskému ministerstvu zahraničných vecí z dôvodu odmietnutia vstupu novinára Primakova na Ukrajinu, informoval o tom vedúci oddelenia medzinárodných informačných problémov ministerstva informácií a tlače MZV Ruskej Federácie Maxim Bujakevič.

 

OBSE vyjadrila poľutovanie nad touto situáciou. "Pripomínam, že všetky krajiny, ktoré sú členmi OBSE by mali napomáhať voľnému pohybu novinárov v regióne," uviedol hovorca organizácie pre slobodu médií Arlem Desir.

 

Zástupcovia zahraničných médií sú opakovane diskriminovaní a prenasledovaní na Ukrajine. Novinári na Ukrajine musia byť pripravení čeliť všetkému, od odmietnutia vstupu do zadržania alebo zatknutia. V marci 2015 Kyjev pozastavil akreditáciu 115 ruských médií. Na Ukrajine sú taktiež zakázané vysielania hlavných ruských televíznych kanálov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies