Novinárku, ktorú v pondelok uniesli v Mexiku našli mŕtvu

NETKY.SK • 10 Február 2016, 06:31 • 2 min
Novinárku, ktorú v pondelok uniesli v Mexiku našli mŕtvu

MEXIKO - Novinárku Anabel Salazarovú, ktorú v mexickom štáte Veracruz uniesli tento týždeň neznámi ozbrojenci, našli v noci nadnes mŕtvu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Salazarovej telo sa našlo na diaľnici v susednom štáte Puebla a identifikovať ju pomohli jej rodinní príslušníci, uvádza sa vo vyhlásení štátneho prokurártora vo Veracruze. Salazarovú, ktorá sa ako novinárka zaoberala organizovaným zločinom a písala pre miestny denník v meste Orizaba, uniesli ozbrojenci z jej domu neďaleko mesta v pondelok nadránom a odviezli ju na neznáme miesto.

Prokuratúra v súčasnosti preveruje "všetky prípadné Salazarovej kontakty", pretože údajne bola videná v spoločnosti nemenovaného člena drogového kartelu Zetas, keď ho v roku 2014 zatkli.

 

Odkedy sa v roku 2010 ujal funkcie guvernéra Veracruzu Javier Duarte, bolo v tomto juhomexickom štáte zavraždených 15 novinárov a ďalší traja sú nezvestní.

 

Duarte tvrdí, že väčšina zo zabitých novinárov mala kontakty na podsvetie alebo sa stali obeťami bežných zločinov, za čo si opakovane vyslúžil kritiku medzinárodnej novinárskej obce.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies