Novinári zavraždení v Stredoafrickej republike prileteli do krajiny ako turisti

NETKY.SK • 1 August 2018, 14:48 • 2 min
Novinári zavraždení v Stredoafrickej republike prileteli do krajiny ako turisti

MOSKVA - Ruskí novinári, ktorí zomreli v Stredoafrickej republike, prileteli do krajiny ako turisti.

slovakia

left justify in out

"Môžeme povedať, že táto cesta bola zadokumentovaná turistická," povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová. Zároveň uviedla, že ministerstvo "nechápe, ako sa tam novinári dostali a kto je zodpovedný za ich pobyt v SAR".

 

Telá Kyrila Radčenko, Alexandra Rastorgueva a Orhana Jemala boli nájdené s mnohými strelnými ranami v blízkosti opusteného automobilu na ceste na sever od Sibut v prefektúre Kemo.

 

Vodič, ktorý viezol novinárov, prežil a bol vypočúvaný. Povedal, že musel zastaviť auto pred improvizovanou barikádou. Potom sa na automobil spustila paľba. Cestujúci zomreli okamžite.

 

Miestne orgány činné v trestnom konaní vyšetrujú verziu, že novinári sa mohli stať obeťou lupičov. S mŕtvymi boli nájdené iba novinárske dokumenty.

 

"Postup identifikácie bol skomplikovaný skutočnosťou, že mŕtvi Rusi nemali pri sebe pasy," vysvetľuje Mária Zacharová.

 

V súčasnosti je proces identifikácie dokončený. Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SAR organizuje návrat tiel mŕtvych novinárov späť do Ruska.

 

"Môžem len povedať, že to bude v nasledujúcich dňoch, presný termín bude ohlásený príbuzným," povedala zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies