Novinári našli dvojnásobného vraha, ktorého hľadá Interpol: Na Slovensku si žije s rodinou akoby nič!

NETKY.SK • 28 Február 2014, 06:42 • 2 min
Novinári našli dvojnásobného vraha, ktorého hľadá Interpol: Na Slovensku si žije s rodinou akoby nič!

BRATISLAVA - Medzinárodné hľadaný muž Andrej Mazáň, ktorý v spolupráci s ďalšími členmi zločineckej skupiny na objednávku vraždil vodičov kamiónov a autobusov v štyroch krajinách, žije na Slovensku, neďaleko Topoľčian.

slovakia

left justify in out

Muža, ktorého od roku 2004 hľadá Interpol a ktorý je v Srbsku právoplatne odsúdený za účasť na dvojnásobnej vražde, našli slovenskí novinári. Informuje o tom portál topky.sk, ktorý prináša informácie z týždenníka Plus 7 dní.
      

Mazáňa sa redaktorom týždenníka podarilo odfotiť v dedinke Bojná. "Obávaný zločinec tam žije v rozostavanom rodinnom dome spolu s manželkou a synom, ako na prvý pohľad obyčajný bezúhonný človek. Pred viac ako desiatimi rokmi sa Mazáň stal súčasťou jedného z najbrutálnejších prípadov v novodobej histórii Európy," píše portál. 
      

Podľa správ zo srbských médií patril 40-ročný muž do mimoriadne nebezpečného medzinárodného gangu, ktorý mal mať na svedomí smrť desiatich vodičov kamiónov a dvoch autobusárov. "Vraždy, ku ktorým sa priznali, sa odohrali v Rakúsku, Taliansku Chorvátsku a Srbsku. Bola to jedna z najrozsiahlejších spoluprác, ak nie vôbec najrozsiahlejšia, na akých sa slovenská polícia doteraz zúčastnila," povedal pre týždenník Ivan Sliepka, ktorý na prípade vrážd kamionistov pracoval.
      

Portál vysvetľuje, že postup zločineckej skupiny bol vždy rovnaký. Pod zámienkou, že sa im v zahraničí pokazilo auto, si prostredníctvom slovenskej firmy objednali zánovný kamión či autobus. Keď im ho vodiči priviezli, chladnokrvne ich zastrelili do chrbta a telá zakopali pri ceste. "Šéfom gangu bol Vlastimil Nekl, ktorý si za vraždy odpykáva výnimočný trest v Česku. Ďalším členom bol Slovák Daniel Medek, ktorý sa ku všetkému priznal a potom sa obesil. Práve on mal prezradiť, že sa spolu s Mazáňom a Neklom zúčastnil na vražde dvoch kosovských vodičov," informuje portál topky.sk s odvolaním sa na Plus 7 dní.
      

Ani po tom, čo sa týždenníku podarilo pobyt Mazáňa vypátrať, nebude vydaný do rúk spravodlivosti. Podľa nitrianskej prokuratúry totiž nie je možné vydať slovenského občana do krajiny, s ktorou SR nemá uzavretú zmluvu o vydávaní zločincov. "Tu by sa žiadala iniciatíva zo strany štátu pôvodu rozsudku, teda podľa uvedenej zmluvy by Ministerstvo spravodlivosti Srbskej republiky malo požiadať slovenské ministerstvo spravodlivosti o zabezpečenie uznania a výkonu právoplatného rozsudku," povedal týždenníku námestník krajského prokurátora v Nitre Ivan Mandalov. 
      

Slovenská polícia už podľa portálu srbskú stranu informovala o pohybe hľadaného muža a požiadala o zaslanie spisového materiálu na Slovensko.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies