Novinári musia podpísať, že sa oboznámili s novou smernicou v parlamente

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 11:26 • 2 min
Novinári musia podpísať, že sa oboznámili s novou smernicou v parlamente

BRATISLAVA – Od 15. apríla začnú v parlamente platiť nové pravidlá pre novinárov. Pôvodne mali začať platiť od 15. februára, kancelária NR SR však nestihla pripraviť novú tlačovú miestnosť.

slovakia

left justify in out

Novinári, ktorých redakcie akreditovali do parlamentu, musia podpísať, že sa oboznámili s novou smernicou o pohybe novinárov v budove Národnej rady SR. Bez takéhoto podpisu sa do parlamentu neodstanú. Pri podpise dostanú do rúk smernicu vedúceho Kancelárie NR SR Daniela Guspana.

 

Po novom sa končia akreditácie na meno. Redakcie v národnej rade budú mať len obmedzený počet akreditovaných ľudí. Akreditovaní novinári sa už nebudú môcť pohybovať voľne po budove NR SR. Majú sa zdržiavať v tlačovom stredisku, vo vestibule na prízemí, v priestore pred vstupmi do rokovacej sály a na balkóne. Novinári sa už nedostanú do priestorov, kde sídlia parlamentné výbory a poslanecké kluby. Na rokovanie výborov budú môcť prísť zástupcovia médií len v sprievode pracovníkov NR SR. Novinári sa viac samostatne nedostanú ani do parlamentného bufetu. 

Skončiť by sa mali aj tlačové besedy, ktoré sa konali vo vestibule parlamentu. Po novom by sa mali konať len v tlačovom stredisku, kde kancelária NR SR nainštalovala rečnícke pulty aj s ozvučením. Politické strany sa tam však zrejme nezmestia so svojimi panelmi s logami, pretože je tam umiestnený veľký panel NR SR. 

 

Ak novinári porušia ktorékoľvek z pravidiel smernice alebo nebudú rešpektovať pokyny zamestnancov Kancelárie NR SR, prípadne policajtov, môže im byť odopretý ďalší vstup do parlamentu. Kancelária sa zas zaväzuje, že nebude médiá obmedzovať v slobodnom výkone ich práce, ak budú rešpektovať usmernenia uvedené v smernici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona