Novinára Toma Nicholsona prepadli a okradli: Zobrali mu laptop, pevné disky a poznámky!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 10:37 • 2 min
Novinára Toma Nicholsona prepadli a okradli: Zobrali mu laptop, pevné disky a poznámky!

BRATISLAVA - Pred necelými dvoma týždňami šoféroval novinár Tom Nicholson tmavý mercedes zo Slovenska do Varšavy. Na vedľajšom sedadle sedel jeho kamarát, vzadu spala priateľka. Asi 15 kilometrov od poľského hlavného mesta začul výbuch. Všimol si čierne BMW, ktoré naňho intenzívne blikalo.

slovakia

left justify in out

Donútili ho zastaviť. Jeden muž z BMW sa do Nicholsonovho auta dostal a odišiel v ňom aj s novinárovou priateľkou. Novinár bol v Poľsku pracovne, spolucestujúci ho sprevádzali. Z mercedesu zmizla batožina z oblečením, ale aj laptop, pamäťové disky a novinárove poznámky.

 

Nicholson považuje celú krádež za zvláštnu. Aj preto, že si zlodeji odniesli práve počítač a jeho poznámky. "Evidentne boli profesionáli, nestrácali čas a neurobili krok vedľa. Bola to dobre pripravená akcia", povedal.

 

Prípad zaskočil aj poľských policajtov. Nicholson sa venuje veľkým politickým kauzám či mafiánskym zločinom, pracoval na spise Gorila a písal aj o údajnom tunelovaní vojenského spravodajstva. Krádež ďalej vyšetruje polícia vo Varšave, vedia však o nej aj slovenské úrady, ktoré s Poliakmi od začiatku spolupracovali.

 

Prípad eviduje aj Slovenská informačná služba (SIS), jej hovorca Branislav Zvara potvrdil, že ich o krádeži Nicholsonovho auta informovalo naše veľvyslanectvo. Nicholson hovorí, že v počítači, ktorý z auta zmizol, mal mnohé citlivé informácie, ktoré by mohli ohroziť jeho zdroje. Téme sa venuje denník SME.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona