Novinár Washington Post ďakoval po prepustení z Iránu kolegom a vláde

NETKY.SK • 29 Január 2016, 07:25 • 2 min
Novinár Washington Post ďakoval po prepustení z Iránu kolegom a vláde

WASHINGTON - Reportér amerického denníka The Washington Post Jason Rezaian, ktorého nedávno prepustili po 545 dňoch z väzenia v Teheráne, sa vo štvrtok poďakoval svojim kolegom a americkým diplomatom, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom podujatí pri príležitosti otvorenia nových kancelárií tohto denníka vo Washingtone Rezaian ďakoval kolegom novinárom za to, ako dlho venovali jeho prípadu pozornosť a "udržali ho nažive". Poďakovanie vyjadril ďalej americkému ministrovi zahraničných vecí Johnovi Kerrymu a diplomatovi Brettovi McGurkovi, ktorí mali vyjednanie jeho prepustenia v kompetencii.


Rezaian uviedol, že iránski vyšetrovatelia mu povedali, že noviny neexistujú, nikto nevie o jeho osude a americká vláda "nepohne kvôli jeho prepusteniu ani prstom".


Tridsaťdeväťročného Jasona Rezaiana zatkli v júli 2014 v Teheráne. Vlani v novembri ho iránsky súd odsúdil na bližšie nešpecifikovaný trest odňatia slobody po tom, ako ho uznal za vinného zo špionáže a šírenia protiiránskej propagandy. Rezaian s iránsko-americkým občianstvom údajne prostredníctvom nemenovaného amerického novinára odovzdával tajné informácie Bielemu domu vo Washingtone.


Novinára Rezaiana a ďalších štyroch Američanov prepustili z väzení v Iráne v súlade s dohodou o výmene väzňov medzi Washingtonom a Teheránom 16. januára.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies