Novinár sa priznal k nepravdivým článkom kvôli peniazom!

NETKY.SK • 26 Október 2013, 10:36 • 2 min
Novinár sa priznal k nepravdivým článkom kvôli peniazom!

PEKING - Zadržaný čínsky reportér sa dnes v štátnej televízii priznal k publikovaniu nepravdivých príspevkov "za peniaze a pre slávu", uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Čchen Jung-čou povedal, že dostal mnohokrát niekoľko tisíc až desiatky tisícok jüanov za rad negatívne vyznievajúcich článkov o druhej najväčšej stavebnej čínskej firme Zoomlion. Záznam z výsluchu odvysielala čínska televízia CCTV.

Novinár odmietol identifikovať ľudí, ktorí mu zaplatili. Žiadny z vyše 10 negatívnych materiálov reportér nenapísal celkom sám, dostal prvotný text. Čchen (27) pripustil, že v srdci trpel - lebo na jednej strane bol zisk a na druhej strane jeho profesionalizmus. Dodal, že v princípe bolo nemožné mať oboje.

Novinára zatkli pred týždňom, čo vyvolalo prudkú reakciu jeho novín The New Express so sídlom v juhočínskej provincii Chu-nan. Rozhorčenie sa prejavilo aj na čínskych blokoch a v tamojších médiách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies