Novinár rozosmial vážnu Serenu, ktorú unavovali otázky o Venus

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:02 • 2 min
Novinár rozosmial vážnu Serenu, ktorú unavovali otázky o Venus

NEW YORK - Americká tenistka Serena Williamsová očividne nebola vo svojej koži, keď na tlačovej konferencii po triumfe nad sestrou Venus 6:2, 1:6, 6:3 vo štvrťfinále dvojhry žien na US Open odpovedala na otázky novinárov. Unavovali ju najmä tie týkajúce sa jej pocitov zo zdolania staršej sestry. A nebolo ich málo.

slovakia

left justify in out

"Nič v príprave som neurobila inak. Iba som išla odohrať zápas proti ťažkej súperke," reagovala Serena Williamsová, či z kontextu zisku sezónneho Grand Slamu sa nejako špeciálne pripravovala na sesterský duel.


Na väčšinu otázok akreditovaných médií odpovedala víťazka s vážnou tvárou, akoby ju postup do semifinále ani veľmi netešil. Pri hodnotení zápasu chválila viac Venus ako seba a označila ju za najťažšiu súperku, proti ktorej v kariére nastúpila.

"Odohrala som toho dosť aj proti viacerým hráčkam zvučného mena. Či to boli Lindsay Davenportová, Jennifer Capriatiová, Martina Hingisová, Kim Clijstersová alebo Justine Heninová. So všetkými týmito tenistkami som viackrát prehrala, ale ani jedna z nich nepoznala moju hru tak dobre ako práve Venus a nezdolávala ma tak často ako Venus," skonštatovala 33-ročná Serena.

Na podpichnutie jedného z novinárov, prečo sa neusmieva a viac si neužíva ďalší zápasový triumf, ktorý ju posúva bližšie k zisku tzv. pravého Grand Slamu, už zareagovala mierne podráždene.

"Je polhodinka pred polnocou a akiste tušíte, že by som už radšej bola v posteli. Ráno musím skoro vstávať na tréning. Už sa mi nechce dookola odpovedať na tie isté otázky a vy mi ich stále kladiete. Radosť z toho rozhodne nemám,“ povedala zjavne rozladená Serena a krátko na to sa rozosmiala. "Tak som vás predsa prinútil zasmiať sa. A môžem sa ešte niečo opýtať?" zareagoval novinár. "Zase to bude o Venus?" hlesla už takmer spiaca Serena, na čo sa ozval smiech prítomných. "Nie, bude to o Roberte Vinciovej, súperke v semifinále," dodal novinár a tlačovka potom ešte chvíľu pokračovala.


"Roberta je v semifinále grandslamového turnaja z nejakého dôvodu. Hrali sme proti sebe nedávno v Kanade a zapotila som sa. Určite ju nemienim podceniť. Nečakám, že to proti nej pôjde ľahko. Hrá výborne a určite sa dobre na mňa pripraví,“ povedala S. Williamsová k svojej semifinálovej súperke.

Na konci tlačovej konferencie Serena dostala ešte otázku, s čím bola najspokojnejšia vo víťaznom zápase proti Venus, a jej odpoveď bola absolútne úprimná. "S tým, keď som konečne odchádzala z kurtu a mohla si povedať, že to už mám za sebou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies