Novinár Marco Meyer: Čím viac je jadrových zbraní na svete, tým sú tichšie Spojené štáty

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Novinár Marco Meyer: Čím viac je jadrových zbraní na svete, tým sú tichšie Spojené štáty

Napriek tomu, že jadrové zbrane spôsobujú obrovské škody a utrpenie, umožňujú udržiavať konflikty medzi krajinami v obmedzenom rozsahu, čo poukazuje na špecifickú "užitočnosť" napríklad jadrovej bomby, píše Contra Magazín.

slovakia

left justify in out

Čím viac krajín bude mať jadrové zbrane, tým menšiu šancu budú mať Spojené štáty na "obsadenie akéhokoľvek štátu", uvádza vydanie . 
   

"Jadrové zbrane - je to hrozná zbraň hromadného ničenia, ktorá prináša nepredstaviteľne škody, avšak v tejto zbrani je niečo aj dobré," píše novinár Contra Magazínu Marco Meyer.
   

"Ak by Rusko a Čína nemali jadrové bomby, američania by spolu so svojimi spojencami už dávno na nich zaútočili," vysvetľuje autor.
   

Bez jadrových bômb by sa India a Pakistan už dávno zničili a Izrael by bez tejto zbrane už neexistoval. To všetko sú argumenty, ktoré hovoria o užitočnosti jadrových zbraní i bômb.
   

Teraz, v čase iránskej krízy, znova "rozpálenej" Spojenými štátmi, sa zdá, že Irán a Saudská Arábia musia vytvoriť svoje vlastné jadrové bomby. Môžeme si byť istí, že tieto dva štáty môžu vrhnúť celý Blízky východ do vojny, ktorá môže viest k Tretej svetovej vojne.
   

V tomto zmysle slogan "jadrové zbrane pre všetkých", musí znieť po celej Zemi, domnieva sa autor materiálu. V takom prípade sa konflikty ako napríklad medzi Indiou a Pakistanom, alebo Indiou a Čínou, vyskytnú na veľmi obmedzenej úrovni, napríklad vo forme malých kolízií na hraniciach, do ktorých sa Spojené štáty už tak bezočivo nezapoja ako v Sýrii. Veľké vojenské kampane by sa stali nepravdepodobné. "A američania už by viac nemohli obsadiť akúkoľvek krajinu," podotkol autor Contra Magazínu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies