Novinár Babčenko žije, vystúpil na tlačovej konferencii

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 17:10 • 2 min
Novinár Babčenko žije, vystúpil na tlačovej konferencii

KYJEV - Smrť ruského novinára Arkadija Babčenka zinscenovali v utorok ukrajinské tajné služby. Novinár žije a predstúpil v stredu pred novinárov na tlačovej konferencii v Kyjeve. Informovali o tom tlačová agentúra AP a spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Vasyľ Hrycak na tlačovej konferencii oznámil, že Babčenkovu smrť nafingovali ako pascu na tých, ktorí sa ho snažili reálne zabiť.

 

Dodal, že akciu plánovali niekoľko mesiacov, aby odhalili plány ruských tajných služieb. Skutočného organizátora Babčenkovej vraždy zadržali, píše agentúra DPA.

 

Kyjev a ukrajinská národná polícia v utorok informovali o zabití 41-ročného Babčenka, známeho vojnového novinára a kritika Kremľa. Novinára podľa nich napadli v jeho dome v Kyjeve a niekoľkokrát naňho vystrelili. Babčenka údajne našla jeho manželka a zavolala záchranku, strelným zraneniam podľahol pri prevoze do nemocnice.

 

Babčenko však prišiel v stredu na tlačovú konferenciu spoločne so šéfom SBU Hrycakom a poďakoval sa všetkým, ktorí smútili za jeho odchodom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies