Noví podozriví: Útoky v Paríži riadili cez telefón z Belgicka

NETKY.SK • 9 Január 2016, 09:47 • 2 min
Noví podozriví: Útoky v Paríži riadili cez telefón z Belgicka

BRUSEL - Na povrch vyšli nové informácie ohľadne teroristických útokov v Paríži. Belgickí vyšetrovatelia zistili, že hlavným mozgom útokov nebol Abdelhamid Abaaoud. Vyšetrovatelia pátrajú po dvoch mužoch, ktorí útoky v Paríži riadili cez mobilné telefóny.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia zverejnili nekvalitné čiernobiele fotografie pravdepodobne z falošných občianskych preukazov hľadaných od decembra, ale ešte nevedeli, že sa jedná o také veľké ryby. Na základe nahrávaok zistili, že obidvaja muži boli nadriadenými známemu útočníkovi menom Abdelhamid Abaaoud. Televízii CNN to prezradil zdroj oboznámený s vyšetrovaním. “Oni boli tí, ktorí dávali rozkazy a boli nadriadení. Abaaoud nebol najvyšší vodca”, povedal zdroj CNN.

 

V mobilnom telefóne, ktorí našli policajti pri koncertnej sále Bataclan zostalo 25 správ, ktoré si atentátnici posielali s týmito mužmi v Belgicku. Posledná správa znela “Ideme na to”. Ďalší nájdený mobil používal  Abaaoud, ktorý telefonoval v osudnej noci do Belgicka. Komunikácia medzi teroristami a týmito ľuďmi z Belgicka prebiehala pred útokmi aj po nich, úvádza zddroj CNN.

 

Vyšetrovateľom sa podarilo vytvoriť jasný obraz o tom ako teroristi útok plánovali. Sú presvedčení, že sa im podarilo zatknúť jedného z hlavných plánovačov útokov Mohammeda Bakkaliho, zadržaného 26. novembra v Bruseli.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies