Noví hráči v reprezentácii SR sa tešia na tréningy pred MS

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 18:06 • 2 min
Noví hráči v reprezentácii SR sa tešia na tréningy pred MS

BRATISLAVA - K slovenskej hokejovej reprezentácii sa v príprave na májové majstrovstvá sveta pripojila na utorkovom popoludňajšom zraze trojica nových hráčov - obranca Andrej Sekera a útočníci Peter Cehlárik s Markom Daňom. Štvrtý novic, obranca Christián Jaroš, sa k tímu pridal až pred tréningom, pretože na ceste do Bratislavy uviazol v dopravnej zápche. Všetky nové tváre v aprílovej príprave reprezentácie sa na tréningy pod vedením trénera Cígera veľmi tešili.

slovakia

left justify in out

"Zdravotne som v poriadku a pripravený zabojovať o miestenku na majstrovstvá sveta. Sledoval som doterajšiu prípravu mužstva, tešil som sa na zraz. Teraz sa sústredím na národný tím a mojím cieľom je prebojovať sa na šampionát. V tejto sezóne som od trénera Cígera dostal počas turnajov dosť priestoru na ľade. Verím, že som sa mu zapáčil, budem pokračovať na dobrej vlne a dostanem sa na MS. Trénerovi sa chcem odvďačiť za dôveru, ktorú mi doteraz dával. Verím, že tímu čo najviac pomôžem," povedal 20-ročný Žilinčan Peter Cehlárik, ktorý na klubovej úrovni pôsobil niekoľko ostatných sezóne vo švédskom mužstve Lulea HF.


Lulea v aktuálnom ročníku neobhájila prvenstvo v Lige majstrov a v play-off švédskej SHL skončila účinkovanie v semifinále. "Prvé dva dni po vypadnutí z vyraďovacej časti som bol sklamaný. K tomu sa pridala aj skutočnosť, že na sever Švédska sa už asi nevrátim. Už je to však za mnou a sústredím sa na reprezentáciu," poznamenal mladý krídelník.


O rok starší Marko Daňo štartoval v máji 2015 na seniorskom svetovom šampionáte v Česku a teraz bude bojovať o svoje druhé majstrovstvá sveta. Podľa odchovanca trenčianskej Dukly je krok trénera Cígera, ktorý sa rozhodol radikálnejšie omladiť národné mužstvo, správny. "Pre nás mladých chlapcov sa otvára šanca. Už len utvorením dobrej partie sa dá ísť celkom ďaleko. Poznám tu dosť chalanov, viacerí za posledné roky prešli reprezentáciou do 20 rokov. Je to príjemné, že sme sa opäť stretli. Pre slovenský hokej je dobré, že títo chalani sa v takom množstve dokázali dostať do A-tímu," povedal Marko Daňo. Ten pôsobí na klubovej úrovni v zámorí, v minulej sezóne si zahral vo farmárskej AHL za Rockford, v NHL za Chicago a neskôr za Winnipeg.

 

"Po návrate zo Severnej Ameriky som si chvíľu oddýchol doma a už sa teším na tréningy. Musím sa trochu prispôsobiť väčšiemu ľadu, potom už len budovať partiu v kabíne. Verím, že už v príprave dosiahneme nejaké víťazstvá, nech si zvýšime sebavedomie. A keby aj nie, tak musíme myslieť pozitívne a ísť na majstrovstvá sveta s čistou hlavou," poznamenal.


Keďže do reprezentácie prichádza Marko Daňo z kanadsko-americkej profiligy, na jeho ramenách bude pravdepodobne väčšia zodpovednosť. "Nechcem si pripúšťať, že by som mal byť jedným z lídrov tímu, keď som z NHL. Stále mám len 21 rokov. Nejaké skúsenosti som v zámorí nabral a ostatným, ktorí túto možnosť ešte nemali, sa budem snažiť ich odovzdať. Ja osobne chcem byť prínosný v kabíne aj na ľade," doplnil.


Dvadsaťdeväťročný obranca Andrej Sekera by mal byť v reprezentácii jedným z lídrov v defenzíve, ale aj v hráčskej kabíne. V zámorskej NHL má na svojom konte už 567 štartov, v minulosti sa predstavil na piatich majstrovstvách sveta (má striebro z Helsínk 2012, pozn.) a dvoch ZOH. "Do reprezentácie vždy prichádzam s dobrými pocitmi. Som zdravý ako rybička, teším sa na partiu a možnosť napraviť si chuť do hokeja," povedal bojnický rodák, ktorý sa v kanadsko-americkej profilige neprebojoval s Edmontonom do play-off. "Uvidíme, akú zodpovednosť mi tréneri dajú. Ja však stále budem ten istý Andrej Sekera. Som však pripravený na to, že na mojich pleciach bude väčšia zodpovednosť," dodal.

 

Slováci v doterajšej príprave prehrali všetky štyri stretnutia a pred svetovým šampionátom ich čakajú ďalšie štyri. "Kým sa mužstvo zohrá, to chvíľu trvá. Budeme sa snažiť utvoriť si čo najlepšie podmienky a uvidíme, aké výsledky to prinesie. Priepasť medzi Slovenskom a elitnými hokejovými krajinami existuje možno aj desať rokov, nie je to nový úkaz. Je to výsledok spoločnosti, podmienok pre mládež a kvalitou ligy," myslí si Andrej Sekera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies