Noví členovia rekonštruovanej rakúskej vlády zložili ústavou predpísaný sľub

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 18:07 • 2 min
Noví členovia rekonštruovanej rakúskej vlády zložili ústavou predpísaný sľub

VIEDEŇ - Rekonštruovaná rakúska vláda nového kancelára Christiana Kerna je už kompletná. Noví členovia kabinetu zložili dnes vo Viedni ústavou predpísaný sľub do rúk prezidenta alpskej republiky Heinza Fischera.

slovakia

left justify in out

Novou rakúskou ministerkou školstva sa dnes aj oficiálne stala Sonja Hammerschmidová (47), ktorá nahradila v tejto funkcii Gabriele Heinischovú-Hosekovú. Rektorka Veterinárnej univerzity vo Viedni a šéfka Rakúskej univerzitnej konferencie je zrejme najznámejšou novou tvárou Kernovho kabinetu.


Ministrom v Úrade spolkového kancelára, do ktorého právomocí bude patriť predovšetkým kultúra a s ňou spojené otázky, sa stal dlhoročný divadelný manažér Thomas Drozda (50), ktorý nahradí na tomto poste Josefa Ostermayera.


Ministrom pre infraštruktúru sa stal Jörg Leichtfried (49), ktorý má s touto sférou skúsenosti z pôsobenia v štajerskej krajinskej vláde. Vo funkcii vystriedal Geralda Kluga. Ďalšou ženou v Kernovom kabinete je Muna Duzdarová (37), rodáčka z Viedne, dcéra palestínskych prisťahovalcov. Právnička, ktorá je predsedníčkou Palestínsko-rakúskej spoločnosti, sa stala dnes prvou moslimkou vo funkcii štátnej tajomníčky rakúskej vlády, v ktorej nahradila Sonju Stesslovú.


Kompletná štvorica nových dezignovaných členov rakúskej vlády za Sociálnodemokratickú stranu Rakúska (SPÖ) absolvovala ešte v utorok, krátko po tom, čo nový kancelár alpskej republiky Christian Kern zložil ústavou predpísaný sľub, neformálny informatívny rozhovor s rakúskym prezidentom.


Všetkých čakajú podľa znalcov pomerov veľké úlohy a výzvy. Ich deklarácie o prioritách a zámeroch v nadchádzajúcom období sa však ešte dnes neočakávajú.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies