November má byť na Slovensku teplotne aj zrážkovo normálny

NETKY.SK • 1 November 2013, 13:19 • 2 min
November má byť na Slovensku teplotne aj zrážkovo normálny

BRATISLAVA - V nížinách býva podľa meteorológov v novembri priemer denných miním teploty vzduchu od 5 do -1 stupňa a priemer denných teplotných maxím od 4 do 12 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Mesiac november by nemal byť svojimi zrážkami ani teplotami ničím výnimočný. Oba parametre majú byť v normále. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), odvolávajúc sa na predpovedné údaje Európskeho centra pre strednodobú predpoveď (ECMWF).

V nížinách býva podľa meteorológov v novembri priemer denných miním teploty vzduchu od 5 do -1 stupňa a priemer denných teplotných maxím od 4 do 12 stupňov Celzia. "V hornatých oblastiach, najmä na severe Slovenska, býva zvyčajne priemer denných miním teploty od 0 do -5 stupňov a priemer denných maxím od 2 do 8 stupňov," uvádzajú meteorológovia. Úhrn zrážok v nížinách i horských oblastiach je zase v novembri rozdelený nerovnomerne, no v dlhodobom priemere sa pohybuje od 40 do 70 mm.

Prvý novembrový týždeň by mal byť teplotne normálny a zrážkovo slabo nadnormálny, teda vlhší, ako je dlhodobý priemer. V druhom aj v poslednom novembrovom týždni by mali byť oba parametre v rámci normálu. Tretí týždeň meteorológovia predpovedajú o niečo chladnejší, ale zrážkovo v rámci normy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies