Novela proti nahote otvára dvere štátnej šikane, tvrdí J. Droba

NETKY.SK • 14 Február 2013, 07:56 • 2 min
Novela proti nahote otvára dvere štátnej šikane, tvrdí J. Droba

Novela proti nahote otvára dvere štátnej šikane, tvrdí J. Droba - Politika Novela zákona, ktorou chce poslanec Branislav Škripek (OĽaNO) bojovať proti nahote v tlači, zasahuje do slobody jednotlivca, podnikania a otvára dvere štátnej šikane voči vydavateľ

slovakia

left justify in out

img

Novela zákona, ktorou chce poslanec Branislav Škripek (OĽaNO) bojovať proti nahote v tlači, zasahuje do slobody jednotlivca, podnikania a otvára dvere štátnej šikane voči vydavateľom. V závere desiateho rokovacieho dňa 14. schôdze to povedal poslanec SaS Juraj Droba.

Škripek chce svojou novelou zakázať predaj a rozširovanie tlače a iných vecí, ktoré sú spôsobilé ohroziť mravnosť osobám mladším ako 18 rokov. Mieni dosiahnuť, aby v pravidelnej dennej tlači a periodikách, ktoré nie sú označované ako erotické, sa obscénne zobrazenie ľudského tela nemohlo vyskytovať. Poslanec odmietol, že by išlo o cenzúru.

Poslanec OĽaNO si pri predstavovaní návrhu pomohol ukážkami bulvárnych denníkov, ktoré okrem iného obsahovali fotografie nahých ľudí v rôznych situáciách. KDH návrh novely podporí, avizoval to podpredseda strany Július Brocka. Poznamenal, že o obmedzenie nahoty sa svojho času usilovali aj kresťanskí demokrati. "Súhlasím s tým, že treba v tejto veci niečo robiť," vyhlásil Brocka.

Poslanci sa k návrhu novely vrátia vo štvrtok 14. februára ráno. Okrem tejto právnej normy na nich čaká ešte pár návrhov z programu aktuálnej schôdze. Po ukončení schôdze príde na rad mimoriadne rokovanie k návrhu na obžalobu prezidenta SR Ivana Gašparoviča za úmyselné porušenie Ústavy SR.

Iniciovala ho opozícia, podľa ktorej hlava štátu porušila ústavu, keď nevymenovala Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora a s rozhodnutím čakala rok a pol. Na to, aby sa obžaloba dostala pred Ústavný súd SR, ktorý o nej ako jediný môže rozhodnúť, je potrebné, aby za ňu v parlamente zahlasovalo aspoň 90 poslancov. Takýto výsledok je však nereálny, keďže vládny Smer-SD ju podporiť odmieta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies