Novela o cestovnom ruchu zdeformuje podnikateľské prostredie

NETKY.SK • 3 November 2013, 10:22 • 2 min
Novela o cestovnom ruchu zdeformuje podnikateľské prostredie

BRATISLAVA - Novela zákona o cestovnom ruchu zavádza účelové dotácie. Tie sú určené pre organizácie, ktoré budú schopné zabezpečiť návštevníkov spoza Schengenského priestoru aspoň na päť nocí.

slovakia

left justify in out

Novela zákona o cestovnom ruchu podľa podpredsedu KDH Petra Belinského zavádza nesystémové dotácie pre veľkých hráčov v cestovnom ruchu, ktoré majú za tri roky dosiahnuť takmer osem miliónov eur. Majú ísť  na predlžovanie pobytov. Ako povedal Belinský pre agentúru SITA, toto opatrenie určite zväčší ekonomické rozdiely v rámci sektora cestovného ruchu a zdeformuje podnikateľské prostredie. Minister dopravy Ján Počiatek síce pri prerokovávaní zákona v parlamente sľúbil, že žiadne dotácie dávať nebude, ale Belinský mu neverí. „Nie je dôvod veriť ministrovi, pretože pôvodne sľúbil, že nepredloží zákon do parlamentu a ani tento sľub nedodržal,“ uviedol Belinský.

Novela zákona o cestovnom ruchu zavádza účelové dotácie. Tie sú určené pre organizácie, ktoré budú schopné zabezpečiť návštevníkov spoza Schengenského priestoru aspoň na päť nocí. Výška dotácie by mala dosiahnuť 35 eur za jedného hosťa. Parlament posunul v októbri novelu do druhého čítania. Podľa návrhu má o rozdelení finančných prostriedkov každoročne rozhodovať ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies