Novela katastrálneho zákona prinesie pre ľudí skrátenie lehôt

NETKY.SK • 17 Máj 2018, 11:55 • 2 min
Novela katastrálneho zákona prinesie pre ľudí skrátenie lehôt

BRATISLAVA – Novela katastrálneho zákona prinesie pre občanov zjednodušenie a skrátenie lehôt. Uviedla to ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) v úvode šiesteho rokovacieho dňa 31. schôdze Národnej rady (NR) SR na začiatok rozpravy o tomto bode programu.

slovakia

left justify in out

Novela katastrálneho zákona obsahuje aj kroky súvisiace s realizáciou projektu Operačný program informatizácia spoločnosti – Elektronické služby katastra nehnuteľností. Návrh z dielne Úradu geodézie, kartografie a katastra SR zohľadňuje tiež procesy v elektronizácii katastra nehnuteľností.

 

Cieľom projektu je vybudovanie centrálneho informačného systému, ktorý vytvorí plnohodnotné poskytovanie elektronických služieb katastra pre verejnosť, štátnu správu a samosprávu. Ďalej pôjde aj o poskytovanie informácií prostredníctvom elektronických služieb na informatívne a právne účely. Novela reaguje na požiadavku zrýchlenia a skvalitnenia registrácie nehnuteľností.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona