Nového ministra životného prostredia by mohol vymenovať v utorok

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:40 • 2 min
Nového ministra životného prostredia by mohol vymenovať v utorok

Nového ministra životného prostredia by mohol vymenovať v utorok

slovakia

left justify in out

img

Nového šéfa obnoveného ministerstva životného prostredia by mohol prezident Ivan Gašparovič vymenovať v utorok 2. novembra. Ako pre TASR ozrejmil hovorca hlavy štátu Marek Trubač, návrh na jeho vymenovanie už od premiérky Ivety Radičovej doručili do Kancelárie prezidenta SR.
      Do čela samostatnému envirorezortu sa postaví doterajší štátny tajomník spojeného ministerstva pôdohospodárstva a životného prostredia József Nagy (Most-Híd). Vláda ho v stredu (27.10.) odvolala z funkcie k 2. novembru.
      Ministerstvo životného prostredia (MŽP) malo pôvodne vzniknúť už od 1. septembra. Zámer poslancom však svojím vetom zastavil prezident. Účinnosť zákona sa tak následne musela posunúť. Gašparovič svoje veto odôvodnil tým, že rezort by sa nemal zaoberať iba problematikou životného prostredia, ale aj lesov, vody a ekológie.
      Ministerstvo životného prostredia zaniklo ako samostatný rezort z iniciatívy bývalej vlády Roberta Fica (Smer-SD) 1. júla 2010 a zlúčilo sa s ministerstvom pôdohospodárstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies