Nové zistenia: Volkswagen vytvoril niekoľko verzií softvéru na podvádzanie s emisiami

NETKY.SK • 19 Október 2015, 12:00 • 2 min
Nové zistenia: Volkswagen vytvoril niekoľko verzií softvéru na podvádzanie s emisiami

BERLÍN/DETROIT - Volkswagen (VW) vytvoril niekoľko verzií softvéru na podvádzanie pri emisných testoch. To signalizuje komplexný podvod zo strany nemeckého koncernu. Pre agentúru Reuters to povedali tri zdroje oboznámené so záležitosťou.

slovakia

left justify in out

Počas siedmich rokov podvádzania pri emisných testoch, k čomu sa Volkswagen priznal, koncern pozmenil nezákonný softvér pre štyri typy motorov. Uviedli to zdroje, medzi ktoré patrí aj manažér VW, oboznámený so záležitosťou, a americký predstaviteľ blízky vyšetrovaniu.

 

Hovorcovia VW v Európe aj v USA sa odmietli vyjadriť, či koncern skutočne vyvinul viacej softvérov na klamanie pri emisných kontrolách. Ako dôvod uviedli pokračujúce vyšetrovanie zo strany spoločnosti aj zodpovedných orgánov v oboch regiónoch.

 

"Intenzívne vyšetrujeme, kto čo vedel a kedy, ale zatiaľ je príliš skoro vyjadrovať sa k tomu," uviedol hovorca koncernu v centrále vo Wolfsburgu na otázku, koľko ľudí mohlo vedieť o podvode.

 

Podľa expertov a analytikov z odvetvia fakt, že existuje niekoľko verzií nezákonného softvéru, zvyšuje pravdepodobnosť, že do podvodu bol zapojený celý rad zamestnancov. Softvéroví technici totiž potrebovali regulárne financovanie a znalosť programov motorov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies