NOVÉ ZISTENIA: V pilotnej kabíne ruského lietadla zazneli pred jeho pádom nezvyčajné zvuky

NETKY.SK • 4 November 2015, 06:45 • 2 min
NOVÉ ZISTENIA: V pilotnej kabíne ruského lietadla zazneli pred jeho pádom nezvyčajné zvuky

MOSKVA/KÁHIRA - V pilotnej kabíne ruského dopravného lietadla, ktoré minulý víkend havarovalo na Sinajskom polostrove v Egypte, boli zaznamenané nezvyčajné zvuky. Pre ruskú agentúru Interfax to dnes povedali jej zdroje, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Pred okamihom, v ktorom lietadlo zmizlo z obrazoviek radarov, sú zaznamenané zvuky, ktoré nie sú charakteristické pre normálny let," citoval Interfax nemenovaný bezpečnostný zdroj v Káhire, kde v súčasnosti analyzujú letové záznamníky, tzv. čierne skrinky, z havarovaného stroja.

 

 

Tento informátor povedal, že tesne predtým piloti normálne komunikovali s letovými dispečermi a nič nenaznačovalo akúkoľvek nepravidelnosť. Zdroje z vyšetrovacieho tímu uviedli, že letové záznamníky sú v dobrom stave a môžu ponúknuť stopy, informovala agentúra Reuters.

 

 

To, že piloti nevyslali núdzový signál a trosky lietadla sa našli rozptýlené po veľkom území, podľa mnohých expertov naznačuje náhly rozpad lietadla počas letu. Objavili sa rôzne teórie - od jeho zostrelenia raketovou strelou cez bombu na palube až po štrukturálne zlyhanie stroja.

 

Vedúci zdravotnej jednotky na letisku Šarm aš-Šajch, odkiaľ sa ruskí turisti vracali z dovolenky domov do Petrohradu, povedal, že dnes poslali do Moskvy telesné pozostatky posledných 28 obetí havárie lietadla. Odviezlo ich vojenské lietadlo spoločne s batožinou z havarovaného stroja a osobnými vecami, ktoré sa našli na mieste nehody.

 

Telá ostatných 196 mŕtvych cestujúcich a členov posádky už dorazili do Ruska, ale zvyšných 28 tiel poslali neskôr, pretože neboli neporušené. Pátracie tímy museli pohľadať časti tiel a uskutočniť testy DNA, aby ich mohli priradiť k sebe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies