Nové zistenia v kauze vraždy Jána Kuciaka: Toto tvrdí Miroslav Marček!

NETKY.SK • 6 Jún 2019, 06:27 • 2 min
Nové zistenia v kauze vraždy Jána Kuciaka: Toto tvrdí Miroslav Marček!

BRATISLAVA - Miroslav Marček, ktorý je považovaný za vraha Jána Kuciaka a jeho snúbenice sa vyjadril, kto bol objednávateľom vraždy.

slovakia

left justify in out

Túto informáciu uvádza portál noviny.sk. Podľa ich informácií mal Marček vedieť, že má zavraždiť novinára, pričom objednávateľom mal byť istý cudzinec.  "Z jeho výpovede, ktorú vyšetrovateľom nadiktoval 11. apríla 2019 vyplýva, že sa o cieľ vraždy bližšie nezaujímali. Pracovali s materiálom, ktorý dostali od sprostredkovateľa vraždy Zoltána A.," píšu noviny.sk.

 

Marček vyšetrovateľom vo svojej výpovedi zároveň opisoval, ako vražda prebiehala, keď Kuciak otvoril dvere. "Jána podľa jeho tvrdení okamžite strelil do hrude asi z 30-centimetrovej vzdialenosti. Následne vystrelil na Martinu. Vraj predpokladal, že v tom okamihu bude v inej časti domu a keďže nebola, stala sa nežiaducim svedkom." Vo výpovedi sa rovnako nachádzajú informácie, čo presne Kuciakov vrah o novinárovi vedel pred tým, ako objednávku na jeho usmrtenie uskutočnil. "Vraj cieľ vraždy - tak označil Jána Kuciaka, mal byť nepohodlný novinár, ktorý prekážal rusky hovoriacemu mužovi." Marček uviedol, že "Zoltán A. sa vyjadril, že tá objednávka je pre nejakého jeho známeho, Rusa, ktorý hovorí slabo po slovensky. Spomínal, že ten pán je novinár a že píše nejaké veci, čo sa niekomu nepáčia. Aké a o čom, to neviem".

 

img

 

Bývalý vojak Miroslav Marček uviedol, že ani on, ani jeho bratranec a údajný  spolupáchateľ Tomáš Szabo sa pred vykonaním vraždy o pozadie celého prípadu nezaujímali. K „zadaniu“ pristupovali ako žoldnieri. Na otázku vyšetrovateľov, či o svojej obeti vrahovia pred činom zisťovali nejaké informácie, odpovedal Marček podľa portálu približne takto: "Nie. Vedel, že sa volá Kuciak, ale Zoltán A. mi povedal, že to nie je jeho pravé meno. Preto som si to meno nevyhľadal."

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies