Nové zistenia o nehode v Srbsku: Autobus nebol úplne v poriadku, tvrdia pasažieri

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 06:39 • 2 min
Nové zistenia o nehode v Srbsku: Autobus nebol úplne v poriadku, tvrdia pasažieri

PRAHA - Viacerí českí účastníci osudového zájazdu cestovnej kancelárie Aeolus, ktorej autobus havaroval v Srbsku pri návrate z ostrova Korfu, si vraj ešte pred odjazdom z Grécka všimli, že autobus nebol úplne v poriadku. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Tragická havária si vyžiadala životy dvoch českých a troch slovenských účastníkov zájazdu.

 

Jeden z tých, ktorí mali viac šťastia, Petr Čermák, pre iDNES.cz uviedol, že bol v polospánku, keď ho prebudilo akési "drnčanie" kolies. Potom už podľa vlastných slov len cítil, že sa autobus prevracia na bok. "Chvíľu bolo úplne ticho, nevedeli sme, čo sa stalo. Až ľudia začali kričať, jeden muž volal, že mu zomrela manželka. Bolo tam strašné dusno, ani sa nedalo dýchať," cituje slová dovolenkára český server.

 

 

Podobne ako jeho priateľka Iva Křivánková mal Čermák šťastie v nešťastí. Sedeli na sedadlách vpravo za zadnými dverami autobusu a nad nimi ako jedinými zostalo nerozbité okno. Všetky ostatné sa rozbili, takže niektorí cestujúci vypadli z autobusu, čo sa im stalo osudným.

 

Podobne ako ďalšia dvojica kamarátov sa z vraku autobusu dostali "iba" otrasení, a to núdzovým otvorom na jeho streche.

 

Dovolenkári si pochvaľovali pomoc českej konzulky v Srbsku, ktorá pricestovala do nemocnice v Niši z Belehradu. Spokojní boli aj so starostlivosťou zdravotníckeho personálu, aj keď tam všetko údajne trvalo dlhšie, pretože pacientov bolo veľa.

 

Podľa Křivánkovej slov sa do príjazdu konzulky najviac dozvedeli od rodičov, ktorí o nehode vedeli zo spravodajstva českých médií. Dovtedy im totiž v nemocnici nikto nič poriadne nepovedal.

 

Mladý pár informoval, že sa cestujúci už pred odjazdom z Grécka pozastavovali nad stavom autobusu. Dozvedeli sa vraj, že mal haváriu už pri ceste do Grécka. Na otázku, aká bola cesta, dostali od vodičov odpoveď, že strašná, že boli kolóny na colnici a navyše mali kolíziu s jeleňom. Bočná strana autobusu bola vpredu rozbitá a pozliepaná, avšak vodiči to vraj nikde neohlásili a pokračovali v ceste, uviedol Čermák, ktorý netajil, že mu to pripadalo čudné.

Kamarát dvojice upozorňoval ešte pred cestou aj na prasknuté predné sklo vozidla.

 

Prepravca Aeolus Real trans, ktorý spadá pod slovenskú centrálu CK, ale funguje samostatne, informácie o spomínanej kolízii s jeleňom a jej možných dôsledkoch skúma. Hovorca cestovnej kancelárie Tomáš Němec pre IDNES.cz uviedol, že to nemôže vylúčiť, ale nepovažuje za pravdepodobné, že by vodiči pokračovali v ceste po kolízii s jeleňom.

 

So srbskou políciou, ktorá okolnosti nehody vyšetruje, je CK Aeolus v kontakte.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona