Nové zistenia: Edward Snowden nežije v Rusku sám

NETKY.SK • 11 Október 2014, 07:39 • 2 min
Nové zistenia: Edward Snowden nežije v Rusku sám

NEW YORK - Bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edward Snowden, ktorý priniesol informácie o hromadných sledovacích programoch vlády Spojených štátov, žije v ruskom azyle aj so svojou priateľkou Lindsay Millsovou. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Millsová, ktorá so Snowdenom žila v čase, keď v máji 2013 utiekol z Havajských ostrovov do Hongkongu, za ním do Moskvy pricestovala v júli tohto roku. Toto prekvapujúce odhalenie priniesla svetová premiéra dokumentárneho filmu Citizenfour režisérky Laury Poitrasovej, ktorá sa konala v piatok večer (miestneho času) v rámci 52. ročníka newyorského filmového festivalu.
      

Snowden, ktorý umožnil zverejnenie tisícov tajných dokumentov americkej vlády, sa zdržiava v ruskom azyle od vlaňajšieho júna. V Spojených štátoch mu hrozí 30-ročný trest za porušenie zákona o špionáži a krádež vládnych dokumentov. Millsová sa po zverejnení tajných materiálov stiahla do ústrania, neposkytovala rozhovory a prakticky nikto nevedel, kde sa zdržuje. Miesto jej pobytu odhalil až dnes nový dokument Laury Poitrasovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies