Nové Zámky prvýkrát vyhrali vonku, Košice im "sedia"

NETKY.SK • 17 Október 2016, 11:37 • 2 min
Nové Zámky prvýkrát vyhrali vonku, Košice im "sedia"

KOŠICE - Ambiciózny nováčik Tipsport ligy z Nových Zámkov sa nechce zmieriť s postavením na spodku tabuľky a potvrdil to aj na ľade HC Košice. Novozámočania nadviazali na domáci triumf nad týmto súperom a bodovo sa ešte viac odpútali od posledného Popradu. Víťazstvo 1:0 na ľade Košíc bolo ich prvým na ľade súpera.

slovakia

left justify in out

Zverenci Júliusa Pénzeša mali pred stretnutím v Košiciach na konte 13 bodov, z ktorých 11 získali doma a zvyšné dva za prehry po riadnom hracom čase na ľade súperov. Na historicky prvé víťazstvo u súpera čakali do 13. kola. Ich triumf 1:0 bol to cennejší, že ho získali na ľade, z ktorého sa víťazstvá často nenosia. "K zápasu sme pristúpili presne tak, ako by sme mali. Nejaké chyby tam síce boli, ale priklonilo sa k nám šťastie, ktoré sme doteraz nemali. Dnes to bola výborná práca od brankára až po posledného útočníka. Dnes je prvoradé brániť a keď dáme nejaký gól, hrá sa nám o to lepšie," uviedol útočník Kamil Brabenec.

 

Novozámočania potvrdili, že im zápasy proti jednému z favoritov súťaže chutia. V 4. kole dokázali Košičanov zdolať 4:3 po predĺžení, tentoraz im obetavým výkonom v defenzíve nedovolili skórovať pred ich vlastnými divákmi. "Ja osobne hrám proti Košiciam veľmi rád. Sú to hokejisti, hrajú hokej a nie je to o zákerných zákrokoch. Proti nim je to hokejovejšie než s inými. Celkovo sa mi v Košiciach hráva dobre, prispieva k tomu aj tunajší štadión," poznamenal Brabenec.

 

Práve najstarší z hráčov Nových Zámkov rozhodol na góly chudobný zápas. V 13. sekunde druhej tretiny správne vyhodnotil situáciu po nahodenom puku na košickú bránku. "Bolo to o náhode, šťastí i risku. Veril som, že košický obranca nie je dobrý futbalista a netrafí puk v strednom pásme. To sa aj stalo, minul to. Potom som čakal, či "Kopr" vykorčuľuje proti mne. Aj vykorčuľoval, ale neskoro, tak som ho jednou rukou prehodil," dodal Kamil Brabenec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona