Nové Zámky otvorili prípravu víťazne, Brabenec: Ešte je to neokresané

NETKY.SK • 3 August 2016, 11:24 • 2 min
Nové Zámky otvorili prípravu víťazne, Brabenec: Ešte je to neokresané

ZVOLEN - Nováčik hokejovej Tipsport ligy HC Nové Zámky sa v príprave na ligu uviedol dvojgólovým víťazstvom nad kazašským celkom Irtyš Pavlodar. Veľkou mierou k tomu prispela prvá formácia domácich s bývalými Zvolenčanmi Kamilom Brabencom a Janom Semorádom.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miroslava Chudého si pred takmer 800 divákmi pripísali úvodné víťazstvo. O prvé dva góly sa postarala formácia českého útočníka Kamila Brabenca, ktorý prestúpil do Nových Zámkov z HKM Zvolen. Už v 3. minúte stretnutia predviedol skúsený Čech slalom cez celé klzisko, jeho prvá prihrávka ešte adresáta nenašla, no na druhý pokus naservíroval perfektný puk pred hosťujúceho brankára Semorádovi, ktorý pred prázdnou bránou nezaváhal. "Samozrejme, každý gól poteší, či ho strelím alebo naň prihrám. Určite z toho mám radosť, ale zatiaľ je to ešte také neokresané. Počas prípravných zápasov nás čaká ešte veľa práce, aby sme výkony vyladili a aby mali stúpajúcu úroveň. Dnešné víťazstvo by som nepreceňoval, samozrejme, som rád, že naša lajna sa už gólovo uviedla a dúfam, že to tak bude pokračovať," zhodnotil svoje úvodné vystúpenie v novom drese Kamil Brabenec.

 

Pavlodar stihol ešte do konca úvodnej tretiny otočiť skóre vďaka zásahom Aidaša a Štaigera. Od prostrednej časti hry sa však presadzovali už iba domáci hokejisti. Postupne pridali góly Török, Fábry a Michal Hudec. "Zo začiatku sme mali trochu prevahu ale, paradoxne, po našom strelenom góle nás začal súper viac napádať a hrať viac agresívnejšie. Naopak, my sme upadli trochu do útlmu a zvyšok úvodnej tretiny sme sa hľadali. Druhá tretina bola podľa mňa vyrovnaná a v tretej sme mali, myslím si, navrch. Našťastie sa žiadne zranenie neprihodilo, ale ako hovorím, zatiaľ je to taký neokresaný hokej. Kombinácie ešte viaznu, treba na tom zapracovať," zhodnotil.

 

Súhru z minulého ročníka medzi českými útočníkmi prvej novozámockej lajny bolo napriek viacerým nepresnostiam cítiť. V drese Zvolena nastrieľali v uplynulej sezóne až 45 gólov a dovedna získali 115 kanadských bodov. Svoju produktivitu by chceli preniesť aj k novému zamestnávateľovi. "Ja verím, že sa nám to podarí. S Honzom (Janom Semorádom – pozn. red.) nám to vlani sadlo, vzájomná spolupráca nám vyhovovala a budem rád, keď to prenesieme zo Zvolena sem do Nových Zámkov. Chceme hrať dobrý hokej, baviť divákov, robiť kanadské body a prispieť tak k tímovým úspechom," opísal ďalšiu spoluprácu Brabenec.

 

S Brabencom a Semorádom nastúpil proti kazašskému celku v prvom útoku aj mladý, ešte len 21-ročný Tomáš Török. Syn bývalého asistenta trénera Chudého si v úvodnom stretnutí počínal dobre, prezentoval sa niekoľkými dravými útokmi a tiež skóroval. Počas prostrednej časti hry sa mu po spolupráci so Semorádom a Cardwellom podarilo vyrovnať na 2:2. "Tomáša poznám ešte z čias, keď s nami trénoval. Viem, čo v ňom je, je to mladý chalan a musí na sebe pracovať. Myslím, že hra s nami, staršími, mu môže v budúcnosti pomôcť zlepšiť sa. Verím, že mu v tom pomôžeme a jeho výkonnosť bude mať stúpajúcu tendenciu. Je to dobrý hráč s dobrým základom, ale musí na sebe ešte pracovať, aby sa dostal do slovenskej špičky, a potom pokojne aj ďalej," povedal na adresu mladíka Brabenec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona